RSE: Kosovska policija demantuje tvrdnje iz Beograda

Zamenik direktora kosovske policije za region Sever Besim Hoti odbacio je za RSE tvrdnje zvaničnika Srbije o zauzimanju jezera Gazivode, kao i o hapšenjima.

Izvor: B92

Subota, 29.09.2018.

14:34

RSE: Kosovska policija demantuje tvrdnje iz Beograda
Foto: EPA/Kushtrim Ternava

Kako je potvrđeno Radiju Slobodna Evropa iz Predsedništva Kosova, predsednik Kosova Hašim Tači je posetio danas granični prelaz Brnjak na severu Kosova, carinu i policiju Kosova, a u povratku je stao i obišao jezero Gazivode.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Marko Đurić izjavio je ranije danas da su "albanske paravojne formacije" maskirane i sa dugim cevima "napale i zauzle" Gazivode kako bi predsednik Kosova Hašim Tači mogao da poseti to jezero.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je stavljanje kompletne Vojske Srbije u stanje najviše borbene gotovosti, potvrđeno je "Tanjugu" u Kabinetu predsednika, koji je i vrhovni komandant Vojske Srbije.

Naredba je preneta načelniku Generalštaba Vojske Srbije.

Sve specijalne i posebne jedinice policije u stanju su najviše pripravnosti, naložio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović, zbog "napada Albanaca na sever Kosova" i "hapšenja Srba koji nisu počinili bilo kakvo krivično delo".

"Povodom napada Albanaca na sever Kosova i Metohije i hapšenja Srba koji nisu počinili bilo kakvo krivično delo naložio sam direktoru policije da sve specijalne i posebne jedinice policije stavi u stanje najviše pripravnosti", kazao je Stefanović.

Dodao je da će MUP nastaviti da prati razvoj situacije i da će preduzeti sve mere koje država bude naložila, preneo je MUP.

Prethodno su mediji u Srbiji objavili da su pripadnici kosovskih specijalnih jedinica ROSU zauzeli veštačko jezero i hidrocentralu Gazivode.

Centar za ekologiju i razvoj sporta otvoren je nedavno, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao ga je prilikom poslednje posete Kosovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: