TAČI IDE NA GAZIVODE: Albanski specijalci napali Srbe da bi se on provozao čamcem!
Foto: AP

NAORUŽANI DO ZUBA

TAČI IDE NA GAZIVODE: Albanski specijalci napali Srbe da bi se on provozao čamcem!

Politika -

Policijske jedine ROSU su na severu Kosova da bi obezbedili predsednika Kosova Hašima Tačija koji obilazi granični prijelaz Brnjak i namerava da poseti jezero Gazivode, pišu prištinski mediji.

Tači će danas obići prelaz Brnjak, koji se nalazi na teritoriji opštine Zubin Potok a posle toga i jezero Gazivode koje se takođe nalazi na putu prema prelazu Brnjak.

Prema njihovim informacijama, Tačijeva poseta je uzrok napada na Srbe do zuba naoružanih specilaca ROSU.

Ovu informaciju potvrdio je i Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, koji je rekao da su specijalne paravojne, do zuba naoružane i maskirane, albanske jedinice iz Prištine sa dugim cevima napale i zauzele jezero Gazivode kako bi omogućile "Tačiju i njegovim pratiocima da ga poseti".

"Hašim Tači i njegovi teroristi su to učinili da bi on mogao da se slika i po jezeru voza čamcem, a da bi do toga došlo morali su da sklone sve sa puta. Ljude su uhapsili i vezali bez ikakvog razloga, kako bi zastrašili ceo srpski narod na KiM, od severa do poslednje srpske enklave. Svi koje smo kontaktirali povodom ovog upada, suprotno svim međunarodnim rezolucijama i sporazumima, smo i upozorili da nećemo tolerisati agresiju. Vučić je tokom proteklih sati upozorio međunarodne predstavnike da ovo nije prihvatljivo i da će, u skladu sa Rezolucijom 1244, štititi svoj narod", naveo je Đurić.

Kurirr.s/ Politiko.net

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track