KFOR: Nismo bili obavešteni, šaljemo svoje jedinice

KFOR nije bio obavešten da će pripadnici kosovskih specijalnih jedinica ROSU ući na sever Kosova.

Izvor: B92, Tanjug

Subota, 29.09.2018.

13:55

KFOR: Nismo bili obavešteni, šaljemo svoje jedinice

Navedeno je i da ta misija sada šalje svoje jedinice u Zubin potok gde će ispitati situaciju, izjavio je za Tanjug glavni portparol KFOR-a Vinćenco Graso.

Prema njegovim rečima, pripadnici ROSU su uhapsili zamenika gradonačelnika Zubinog potoka, a KFOR je poslao svoje jedinice na to područje kao i da je monitoring i provera situacije u toku.

Prethodno je zamenik komadanta kosovske policije za sever Besim Hoti odbacio tvrdnje zvaničnika Srbije o zauzimanju veštačkog jezera i hidrocentrale Gazivode i o hapšenjima na tom području.

Kako je ranije preneo Tanjug, pripadnici kosovskih specijalnih jedinica ROSU raspoređeni su danas pre podne u neposrednoj blizini brane i veštačkog jezera Gazivode.

Dodaje se i da oni nose duge cevi, a jedan deo ima fantomke.

Takođe, navedeno je da su pripadnici ROSU ušli u Centar za ekologiju i razvoj sporta, u neposrednoj blizini hidroelektrane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: