Mirković pred odlazak na Čair: I da nije Mažić ne bih brinuo o sudijama...

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.09.18. | 13:44

"Radnički je čvrsta ekipa, angažovana i disciplinovana, kvalitetni su su na svim pozicijama. Lalatović je preneo svoje znanje, iskustvo i energiju na tim. Vidi se njegov potpis", kaže strateg Parnog valjka

Trener Partizana Zoran Mirković smatra da njegovu ekipu očekuje izuzetno težak posao na niškom Čairu, jer je Radnički izuzetno kvalitetan protivnik koji zaslužuje veliki respekt.

Crno-beli su zablistali u derbiju, ali sada moraju to da krunišu na nimalo laganom gostovanju.
"Prva sledeća utakmica je uvek najvažnija, a Radnički jeste važan. U pitanju je izvanredna ekipa, koja je izvanredno vođena i nalazi se u vrhu tabele, baš ka izvanredno vođena u vrhu je tabele, baš kao i mi. Jasno je da nas čeka jedan težak zadatak. Nadam se da će utakmica biti zanimljiva i da će na tribninama biti dosta ljubitelja fudbala", rekao je Mirković.

Izabrane vesti

Nišlije imaju kvalitet, ali pre svega iskusne pojedince, koji dobro znaju da se nose sa ovakvim mečevima.
"U pitanju skup dosta dobrih pojedinaca, iskusnih i mladih, a imaju i strance koji su izuzetno kvalitetni. Dosta stvari u njihovoj igri polazi i potiče od Drinčića, koji je glavni pokretač akcija. On je prekaljeni prvotimac, igrao je u Partizanu i u reprezentaciji Crne Gore, poseduje sjajan pas i izvanredan prekid. Čvrsta su ekipa, angažovana i disciplinovana, kvalitetni su su na svim pozicijama. Lalatović je preneo svoje znanje, iskustvo i energiju na tim. Vidi se njegov potpis".

Utisci od derbija su još sveži, iako je u svlačionici Partizana stavljena tačka na to.
"Stavljena je tačka, ali je istina da se priča. To je jedan od pokazatelja da je derbi koji smo odigrali bio na zadovoljavajućem nivou. Mi smo svoju misiju ispunili, ali moramo da ostavimo to iza sebe jer nas obaveze koje dolaze teraju da tako razmišljamo".

Straha od sudija u Nišu nema, pogotovo jer sudi Milorad Mažić. Očekuje se i ozbiljan odziv publike na Čairu.
"Ne plašim se. Posebno jer sam čuo da sudi naš najbolji arbitar, a ne bih se plašio ni u suprotnom. Očekujem da bude dosta publike, igraju ekipe koje su u vrhu tabele, dva dobra tima, ta utakmica će predstavljati praznilk fudbala u Nišu. Naravno, nadam se da će doći i dosta naših navijača".

Strateg Parnog valjka ni ovoga puta nije želeo da se meša u izbor Mladena Krstajića.
"Ne bih želeo to da komentarišem, ne znam koliko ukupno ima Srba, ali je jasno da bi svako sastavio svoj spisak. To je konačna odluka isključivo selektora, a na mojim momcima je da vredno rade i dobro igraju, samo će se tako možda nametnuti selektoru Mladenu Krstajiću", rekao je Mirković.

Foto: Star Sport


tagovi

Zoran Mirković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara