Lavrov: Rusija za dijalog u skladu sa Rezolucijom 1244

Tanjug

29. 09. 2018. u 09:52

Rusija će podržati rešenje za problem Kosova koje će biti prihvatljivo za Srbiju i poziva vlasti u Beogradu i Prištini da vode dijalog u skladu sa Rezolucijom 1244

Лавров: Русија за дијалог у складу са Резолуцијом 1244

Foto Tanjug-AP

Rusija će podržati rešenje za problem Kosova koje će biti prihvatljivo za Srbiju i poziva vlasti u Beogradu i Prištini da vode dijalog u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, izjavio je u petak ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, u obraćanju na 73. sednici Generalne skupštine UN u Njujorku.

"Rusija poziva sve strane da se angažuju u dijalogu u skladu sa principima Rezolucije 1244 i podržaće odluku koja će biti prihvatljiva za Srbiju", kazao je šef ruske diplomatije.

"Sporazumi između Beograda i Prištine u kojima je posredovala EU se ne primenjuju", dodao je Lavrov.

On je naveo da se međunarodno vojno prisustvo koje je odobrio Savet bezbednosti UN transformiše u američku vojnu bazu i da se stvaraju oružane snage Kosova.


"Mi pozivamo da se Balkan u celini ne pretvara ponovo u arenu za sukobe ili proglašava za nečiji domen, da se zemlje Balkana ne primoravaju da budu suočene sa lažnim izborom i da se spreče nove linije podele", dodao je Lavrov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Miso.Pec

29.09.2018. 15:24

Rusija mora da podrži samo rešenje koje je u skladu sa rezolucijom 1244 jer kako možemo primetiti sve naše vlasti od 2000 te godine su sklone raznim ustupcima,onima koji su nas bombardovali.