Endi Mari porazom završio sezonu

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.09.18. | 08:26

Verdasko bolji u četvrtfinalu Šenžena sa 6:4 i 6:4. Španac protiv Nišioke, dok drugi paru polufinala čine De Minor i Erber

Drugi put zaredom, nakon što je bio bolji i u drugom kolu US Opena, Fernando Verdasko je savladao Endija Marija. Ovaj put "pozornica" je bio turnir ATP 250 kategroije u Šenženu (tvrda podloga, 733.655 $) gde je Španac nakon sat i 40 minuta borbe slavio sa 6:4 i 6:4 i tako indirektno zatvorio sezonu nekada prvom igraču sveta.

"Imao sam prilike u prvom setu, ali je on iskoristio svoje, dok je u drugom delu meča bio bolji" izjavio je Škot, "Iako sam nameravao da sezonu završim u Pekingu, ipak ću ovde staviti tačku. Ne želim više da ugrožavam zdravlje".

Izabrane vesti

Mari je imao veoma tešku godinu za sobom koja je uglavnom prošla u oporavku od operacije kuka. Odigrao je samo 12 mečeva, ali ima pozitivan skor od sedam pobeda. Trenutno je 311. poziciji na svetskoj lestvici, a do kraja sezone mogao bi da padne još niže pošto ima još dosta turnira da se igra. Istina, on nije igrao u drugoj polovini prošle godine, tako da nema poene za branjenje.

Verdasko će u polufinalu igrati protiv kvalifikanta Jošihita Nišioke. Španac vodi sa 1-1 u međusobnim obračunima i treba očekivati da bez većih problema duplira to vođstvo. Prvi meč za finale, pre Španac i Japanac igraju supertalentovani Aleks De Minor i uvek nezgodni Pjer Ig Erber.

Australijski tinejdžer, trenutno 40. na svetu je slavio u jedinom dosadašnjem odmeravanju sa osam godina starijim Francuzom koji zauzima 67. mesto na ATP lestvici. Bio je to napet meč na ovogodišnjem Vimbldonu, što treba očekivati i u Šenženu.

FOTO: Action Images


tagovi

Endi MariFernando VerdaskoŠenžen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara