Crvena zvezda savladala Cibonu na startu ABA lige 1Foto: Starsport

Ako se po jutru dan poznaje, Crvena zvezda je dobro započela ovu sezonu u ABA ligi, pobedom nad Cibonom 78:68 (21:20, 21:15, 17:21, 19:12). Crveno-beli su u punoj hali “Aleksandar Nikolić” (3.500 gledalaca) pokazali dva lica, a pobedu im je u ključnim trenucima doneo Džoe Regland.

Zvezda je dobro ušla u utakmicu, stekla prednost, a na startu druge četvrtine čak napravila seriju 17:0. Međutim, umesto da lagano “lome” protivnika do kraja, crveno-beli su Ciboni dozvolili da se na kraju treće četvrtine vrati na samo tri poena razlike (59:56). Potom je odgovornost je u poslednjih 10 minuta preuzeo Regland. Amerikanac je u poslednjoj četvrtini ubacio 13 od svoja 22 poena. Prodirao je i asistirao centrima, pogađao trojke, bio siguran iz svih pozicija… Dvocifren učinak imali su još i Faje (12), Cirbes (11) i Odžo (10), dok je Perperoglu četiri puta šutirao za trojku, ali ni jednom nije pogodio.

Meču u nekadašnjem “Pioniru” prisustvovao je i Novak Đoković, koji je bio u društvu sina Stefana, brata Đorđa trenera Marijana Vajde i košarkaškog menadžera Miška Ražnatovića. Najbolji srpski teniser halu je napustio već posle prve četvrtine. Crveno-beli će već u utorak dočekati Ulm u okviru Evrokupa, a u nedelju ih očekuje teško gostovanje u Podgorici protiv Budućnosti u drugom kolu ABA lige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari