Protest duž granice Gaze i Izraela, nekoliko mrtvih

U izraelskoj vatri tokom palestinskog protesta duž granice Izraela i pojasa Gaze je ubijeno šest Palestinaca.

Izvor: B92

Subota, 29.09.2018.

00:15

Protest duž granice Gaze i Izraela, nekoliko mrtvih

Među ubijenima je 14-godišnji dečak, a 75 osoba je ranjeno, saopštilo je Ministarstvo zdravlja u Gazi.

Više hiljada Palestinaca protestovalo je danas duž granice, uz uobičajeno kotrljanje zapaljenih guma i bacanje kamenica ka izraelskim vojnicima koji su odgovorili suzavcem i vatrenim oružjem, navodi Frans pres.

Izraelska vojska je saopštila da je u današnjim protestima učestvovalo više od 10.000 Palestinaca u različitim oblastima duž granice, i da je izvela vazdušni napad pošto su demonstranti bacali eksplozivne naprave na njene vojnike.

Protesti duž granice koje predvodi ekstremistički Hamas održavaju se jednom nedeljno od kraja marta zbog 11-godišnje izraelske i egipatske blokade pojasa Gaze. Hamas je nasilno preuzeo vlast u Gazi 2007. godine.

Od kraja marta u demonstracijama je od izraelske vatre poginulo 140 Palestinaca, dok je jedan izraelski vojnik stradao od palestinskog snajperiste.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: