BiH

Đokić: Nastavak politike ekonomskog razvoja

Đokić: Nastavak politike ekonomskog razvoja
Foto: Facebook | Đokić: Nastavak politike ekonomskog razvoja

LAKTAŠI - Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić rekao je večeras u Laktašima da će ova partija nastaviti da odlučno sprovodi politiku ekonomskog razvoja.

"To podrazumijeva potrebu povećanja domaćih investicija, a samim tim i povećanje domaće proizvodnje, veći obim inostranih investicija promjenom imidža o Republici Srpskoj i BiH u spoljnom svijetu", istakao je Đokić i napomenuo da institucije BiH nisu učinile ništa da ta slika bude promijenjena.

Ona je na centralnoj tribini SP-a rekao da je Republika Srpska stabilna, kao i njene institucije, koje brinu o građanima, te da je važno poboljšati kvalitet svih vidova socijalne podrške.

"Mi želimo napredan ekonomski sistem, napredne institucije socijalnog staranja i sveopšti napredak", naglasio je Đokić.

On je rekao da je u Laktašima potrebno unaprijediti poljoprivrednu proizvodnju još većim izdvajanjima iz budžeta, te raditi na uređenju vodotoka Vrbasa na ovom prostoru izgradnjom nekoliko novih hidrocentrala i u vezi sa tim uspostaviti saradnju sa ruskim kompanijama.

Prema njegovim riječima, velika posjećenost tribini SP-a u Laktašima pokazuje da ova partija bilježi rast u odnosu na sve prethodne izborne cikluse.

Nosilac liste Socijalističke partije za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici dva Slobodan Protić rekao je da se Srpska nalazi u procesu krupnih investicija, bez kojih nema razvoja, te da je veliki doprinos tome dala SP svojim kadrovima, politikama i ministrima u Vladi.

"Socijalistička partija vodi realnu politiku, kampanju bez ijedne ružne riječi upućene bilo kome. Radujemo se kapitalnim projektima u vezi sa Izbornom jedinicom dva", naveo je Protić i podsjetio da će za nekoliko dana biti otvorena dionica auto-puta do Prnjavora, kao i nova Bolnica u Istočnom Sarajevu.

On očekuje da će SP u Laktašima ostvariti iznenađujuće pozitivan rezultat.

Kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Vesna Malešević rekla je da SP raste svakim danom i da je to tim ljudi koji složno rade za bolji život građana Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije