Murinjo progovorio o svađi s Pogbom: Junajted je veći od svakog i to načelo moram da branim

Vreme čitanja: 3min | pet. 28.09.18. | 16:45

“Objasnio sam u detalje ljudima koji to treba da znaju. Objasnio sam detaljno i Polu i ostatku ekipe. Kada odlučujemo o traci, detaljno analiziramo igrače i perspektivu koju ima kao kapiten. Posle nekoliko nedelja analize i razmene mišljenja, odlučili smo da je Pol običan igrač, a ne kapiten. Tačka”

Danima unazad Ostrvo je na nogama zbog zahladnelih odnosa Žozea Murinja i Pola Pogbe. Obaveštenje da Francuz više neće biti kapiten Mančester junajteda, nategnuta razmena reči na treningu nakon poraza od Derbija u Liga kupu i priča da je jedini izlaz Pogbin odlazak u Barselonu raspalili su vatru koja i dalje ne tinja. 

Upravo zato je današnja konferencija za štampu izazvala toliko interesovanje među pripadnicima "sedme sile".
“Mančester junajted je veći od svakog pojedinca i to načelo moram da branim”, otvorio je Murinjo svoje izlaganje, pa je dodao:
“Imamo odnos trener – igrač. I tako je najbolje. To je ono što je Pol rekao u jednoj od njegovih izjava u famoznoj miks zoni. Imamo dobar odnos  igrač – trener”.

Izabrane vesti

Naravno, sve je zanimalo - šta je to Murinjo rekao Pogbi?
“Ne mogu da vam kažem šta je rečeno. Imali ste otvoreni trening, imali ste kamere i šansu da snimite šta je rečeno. Možda morate bolje da reagujete u stim situacijama ako želite da čujete baš sve što se priča na treningu. Ja vam to sigurno neću otkrivati”.

Možda novinari ne znaju šta je rečeno, ali Žoze uverava da su obavešteni svi bitniji faktori.
“Objasnio sam u detalje ljudima koji to treba da znaju. Objasnio sam detaljno i Polu i ostatku ekipe. Kada odlučujemo o traci, detaljno analiziramo igrače i perspektivu koju ima kao kapiten. Posle nekoliko nedelja analize i razmene mišljenja, odlučili smo da je Pol običan igrač, a ne kapiten. Tačka. Obavestio sam igrača i igrače, a kada su me pitali pred meč u utorak – potvrdio sam priču i sada potvrđujem isto i stavljam tačku. Mogu da predupredim neka pitanja tako što ću reći da su odnosi između trenera i igrača dobri. Niko nije bolje trenirao od Pogbe u utorak, sredu četvrtak i petak. Neki su trenirali dobro, ali niko na treniznima nije bio bolji od njega. Sutra će igrati i kraj priče”.

Ostao je utisak, ipak, da je onaj video snimak sa treninga pokazao određenu dozu netrpeljivosti i da je rasprave zaista bilo...
“Ja radim na treninzima, nije me briga za kamere. Kakva rasprava? Ko remeti rad? Verujem da je vama to bilo sjajno, jer ste mogli da napravite priču, neverovatnu priču od petnaestominutnog treninga. Možda je to tvoja krivica (pogledao je klupskog portparola, Keren Šotbolt), jer smo morali da imamo tih petnaest minuta otvorenog treninga… To što se desilo pre neki dan dešava se često. Mnogo, mnogo, mnogo puta se dešavaju razgovori sa igračima”.

Žoze je jasan kada kaže da je sve viđeno na Junajtedovom treningu bilo potpuno normalno - svakodnevnica.
“Nije bilo nikakve rasprave, već glasnih kritika. Glasne instrukcije dajem gotovo svaki dan. Trenerski posao je takav, a vi pravite priču od toga. Zato sam presrećan što dobijate samo tih petnaest minuta mesečno i to se neće menjati. Neće se desiti da ćete pogledati ceo trening”.

Završio je priču o raspravi i usmerio konferenciju usmerio ka činjenici da je Junajted mesec završio bez poraza. 
“Desi se da odigrate nerešeno kod kuće protiv tima iz Čempionšipa, dobrog tima iz Čempionšipa, Svakako, nije bio dobar rezultat za nas. Isto kao i remi protiv Vulverhemptona. Dobar tim, ali tim koji je trebalo da pobedimo na Old Trafordu. Pet mečeva u septembru, nijedan poraz, tri pobede i dva remija… Ali, opet nije dobro, jer smo želeli da septembar završimo s pobedom”.

Foto: Action Images


tagovi

Pol PogbaŽoze Murinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara