Ministar Šarčević o "slučaju Vacić": Nisam upoznat, proveriću

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da nije upoznat sa tim da je predsednik Srpske desnice Miša Vacić prisustvovao manifestaciji u beogradskoj OŠ "Vladislav Ribnikar", ali je naveo da su škole apolitične ustanove i da je u tom smislu velika odgovornost na direktorima škola.
Odgovarajući u parlamentu na pitanje samostalne poslanice Marinike Tepić da li je reagovao povodom Vacićeve posete i njeno podsećanje da je Vacić pre nekoliko meseci prisustvovao i proslavi OŠ "Jelena Ćetković" Šarčević je rekao da je za prvu školu čuo i odreagovao, a da će za drugu proveriti.
 
Ministar je naveo da "direktori škola imaju veliku odgovornost u slučaju propagiranja bilo kakvih političkih ideja u školama zbog čega je, kaže, pre mesec dana upozorio direktore škola u Raškoj oblasti zbog pokušaja Sulejmana Ugljanina da politizuje škole".
 
"Poštujem apolitičnost školskih ustanova. Ostaje mi da proverim navode za školu 'Vladislav Ribnikar'. Moj stav je vrlo jasan, na mene niko ne vrši nikakvu vrstu ni pritisaka, ni molbi", rekao je ministar.
 
Mediji su objavili da je pre nekoliko dana u beogradskoj školi održan turnir učenika petih razreda u društvenoj igri "Proboj solunskog fronta" i da se kao gost i organizator manifestacije pojavio predsednik Srpske desnice Miša Vacić.
  • Che

    28.09.2018 14:46
    Ima slučajeva "nije vama dan škole kad jeste, nego kad ja mogu da dodjem na roštilj".
  • Del Potro

    28.09.2018 12:35
    E moj Gale... Ispeci pa reci......
  • White Power

    28.09.2018 12:23
    Zemlja kretena
    Jel to onaj ministar što je zube sastrugao pričama o "digitalizaciji" osnovnih škola, a deca i dalje idu na čučavce?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija