Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 28.09.2018.
08:09
A. Vučićević - Vesti A

Četvrta sezona serije "Vojna akademija": Akcija u prvom planu

Od 2012. godine, TV gledaoci u Srbiji pomno su pratili dogodovštine Klisure, Stošića, Džakovića, Šašvarija i mnogih drugih likova "Vojna akademije". Jedna od najpopularnijih serija RTS-a sada je dobila i svoj čertvrti nastavak, čije premijerno emitovanje počinje u subotu, 29. septembra, od 20.00 na prvom programu.

Foto: V.Sekulić
Dragan Bjelogrlić i mlada Andrea Ržaničanin

Ekipa serije, koja je iz sezone u sezonu dobijala nove likove, okupila se prethodne nedelje na Vojnoj akademiji u Beogradu, baš na mestu gde je veći deo epizoda snimljen, kako bi promovisali novu sezonu i evocirali uspomene sa snimanja.

Foto: V.Sekulić
Nema stajanja: Pitomci na futingu

Promociji je, pored čelnika Vojne akademije, kadeta, reditelja i glumaca, prisustvovao i ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je izrazio zadovoljstvo što je i njegovo ministarstvo bilo deo ovog značajnog projekta koji promoviše najbolje što Srbija ima.

Nova sezona "Vojne akademije" donosi nove zaplete, ali i menja stare odnose među već poznatim likovima. U prvom planu su akcija i strast. Akcenat je stavljen na patriotizam, hrabrost, snagu, čast, vojnu obučenost i spremnost naših junaka da brane svoju zemlju i prijatelje u nevolji.

Kadeti, koji su glavni junaci serije, prolaze kroz intenzivan deo vojne obuke kako bi pokazali da li su dostojni da nose uniformu sa grbom svoje zemlje. Brojni likovi iz vojnih redova, ali i zanimljivi likovi van vojske obogatiće ovaj serijal.

Glumica Gordana Paunović, koja tumači lik simpatične kadetkinje Maše, kaže da je ova sezona za nju bila lakša za snimanje.

- Bilo je više terena i fizičkih aktivnosti, pa je u tom smislu bilo napornije. Ali, glumački posmatrano, u prethodnoj sezoni smo se već uhodali i upoznali, pa je sada bilo opuštenije. Prethodna sezona i susret sa vojskom za mene je bio bum. Kao da su me pustili da se sama borim sa puškama, tako sam se osećala tada. Sada sam upoznala Mašu, prilagodila je sebi i sada se odlično slažemo - kaže Gordana i ističe da je ova serija toliko voljena od strane publike zbog pravih vrednosti koje promoviše.

Foto: V.Sekulić
Novi lik: Viktor Savić

Glumica Tamara Dragićević je deo ekipe od prve sezone

- I ove sezone, kao i svih prethodnih, snimanje je bilo veoma uzbudljivo. Ovoga puta, moj lik se pojavljuje manje, jer je ipak akcenat uvek dat na kadete i njihove studentske dogodovštine. Naravno, mi smo i dalje tu, jer publiku naravno zanima šta je bilo sa likovima koje su toliko voleli - ističe Tamara.
U ovoj sezoni dobro poznatim likovima priključili su se i novi koje tumače Viktor Savić, Radivoj Bukvić, Marija Bergam, Marija Vicković, Nela Mihajlović i Marko Gvero.

Rekordna gledanost
"Vojna akademija" u prethodnih sedam godina snimana je na više od 400 lokacija, učestvovalo je oko 250 glumaca, više hiljada statista i snimljene su 53 epizode. Prva epizoda beležila je rekordnu gledanost od 2.220.000 gledalaca. Pored RTS i produkcijske kuće NIRA, snimanje serije podržalo je Ministarstvo odbrane i Vojna akademija. Režiju potpisuje Dejan Zečević.

Foto: V.Sekulić
Nove veštine: Slaven Došlo i Đorđe Stojković, koji je naučio i da vozi tenk

Naučio da vozi tenk

Ulogu Gruje, kadeta Vojne akademije tumači Đorđe Stojković, koji se prvi put u ovoj seriji pojavio u trećoj sezoni.

- Snimanje četvrte sezone je bilo drugačije od prethodne. Sada smo raspoređeni u različite rodove vojske, bilo je više fizički naporno. Ipak, u glumačkom smislu je bilo lakše, jer smo se u prethodnoj sezoni već uhodali, pa smo sada samo živeli svoje likove i mogli više da se igramo. U odnosu na prethodnu sezonu, ja sada imam i jednu novu veštinu. Zbog potreba snimanja ove nove sezone, ja sam morao da naučim da vozim tenk. Bilo je posebno iskustvo voziti jednu grdosiju od 40 tona, koja zahteva veliku opreznost. Ipak, moram priznati da je osećaj baš moćan - kaže Đorđe za "Vesti".

Ističe da kadeti vojne akademije zahtevaju duboko poštovanje, jer njihov život nije nimalo lak.
- Da sam ja na njihovom mestu, mislim da bih praktične predmete savladao, ali sa matematikom bih kuburio sigurno - ističe Đorđe.


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online