Brnabić: Predstaviću novo lice Srbije, Kosovo nezaobilazno

Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da će noćas, u svom govoru pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija, predstaviti novo lice Srbije.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 27.09.2018.

20:25

Brnabić: Predstaviću novo lice Srbije, Kosovo nezaobilazno
Foto: Tanjug / Tanja Valiæ

Brnabić je navela i da će predstaviti dosadašnje rezultate, ali i da će kao nezaobilaznu temu pomenuti pitanje Kosova.

"Sama sam pisala govor jer želim da gradjani znaju koliko mi je vazno da predstavim Srbiju na najbolji mogući nacin. Htela sam da predstavim novo lice Srbije i sve ono što smo uradili u prethodne četiri godine i da kažem šta su naši glavni spoljnopolitički prioriteti, odnosno regionalna stabilnost, evropske integracije, a na unutrašnjem planu digitalizacija i podrška obrazovanju i mladim ljudima u Srbiji", kazala je Brnabić u Njujorku za dnevnik RTS-a.

Prema njenim rečima, nezaobilazna tema govora će biti Kosovo.

"To je nezaobilazna tema i nešto izuzetno važno da kažemo u UN. Da sa jedne strane kažem da i dalje mislim i uvek ću misliti, da ono što je uradjeno Srbiji pre 10 godina nije bilo fer, da to nije bilo u skladu sa medjunarodnim pravom i standardima, ali da smo, s druge strane, mi odrasli i odgovorni zato što želimo mir i sigurnu budućnost za generacije pred nama", istakla je premijerka.

Premijerka će noćas, oko 02.30 časova po srednjoevropskom vremenu, govoriti prvi put pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: