Cane Subotić: Pare sam stekao iznajmljivanjem nekretnina

S. Đ.

27. 09. 2018. u 15:22

Srpski biznismen u podgoričkom Višem sudu svedočio u slučaju trajnog oduzimanja imovine od osuđenog bivšeg funkcionera DPS

Цане Суботић: Паре сам стекао изнајмљивањем некретнина

Ilustracija Foto: Z. Jovanović




PODGORICA - Biznismen Stanko Cane Subotić u četvrtak je u podgoričkom Višem sudu svedočio u slučaju trajnog oduzimanja imovine od osuđenog Svetozara Marovića.

On je pred sudom kazao da je Isatu Boljeviću pozajmio milion i po evra u avgustu 2015. godine u njegovom hotelu na Svetom Stefanu.

Na pitanje odakle mu novac, Subotić je odgovorio od iznajmljivanja nekretnine u Knez Mihajlovoj u Beogradu, u periodu tokom sedam godina.

Osim rentiranja Subotić je dodao da ostvaruje različite prihode, te da njegove kompanije imaju prihode veće od sto miliona.

Specijalnoj tužiteljki Lidiji Vukčević je objasnio da je uneo novac u Crnu Goru preko svojih radnika odnosno da je čak po deset njih istovremeno unosilo po dozvoljenih 10 hiljada evra.

Subotić tvrdi da je Boljeviću kog poznaje od 90-tih godina prošlog veka i ranije pozajmljivao novac, ali o tome nije sačinjavao nikakvu priznanicu. S njim je sarađivao na način što je Boljević snadbevao nameštajem njegove hotele

Srpski biznismen je kazao i da nije vršio pritisak na njega da mu vrati novac.

Svedok Zoran Mugoša je kazao da je nekadašnjem funkcioneru DPS Svetozaru Maroviću, sa kojim je u prijateljskim odnosima, 2011.godine dao pola miliona evra na zajam jer je bio u finansijskim problemima. Objasnio je da je novac stekao prodajom zemlje koju je dobio u nasledstvo.

Mugoša je pojasnio da su kasnije zaključili ugovor o fiduciji, koji je obuhvatao stan u Budvi, potom kuću u Krimovici, a potom još jedan stan u Budvim ali da mu je Marović 2012. vratio novac, nakon čega su te ugovor raskinuli.

Suđenje se nastavlja 26. oktobra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Miodrag

27.09.2018. 16:20

E ovo je bas interesantno cuti. Milosevic, Draskovic i Seselj su doneli takav zakon o obnovi zemlje koji se pretvorio u pljacku drzavne imovine u vebtru Beograda, i sada pred sudom, Cane Subotic predstavlja izdavanje taloDobijene nekretnine kao legalni kzvor prihoda. Srbija je stvarno banana drzava, tesko nas je uporediti sa bilo kojom normalnom zemljom

iz glave

27.09.2018. 19:21

@Miodrag - za vreme 90tih se bogatio švercom cigareta, prvo za državu koja je bila pod sankcijama, a onda sve više za sebe, odnosno družinu koja je to radila i postala prvo država u državi, a onda dobili države od natoa na upravljanje, a kapital je legalizovao i drastično uvećao tek posle 5okt... ako već hoćeš činjenice

A NEKRETNINE

28.09.2018. 15:36

KAKO JE NJIH ZARADIO? Ah da, sve nasledili od oceva i dedova. Drzava treba svim tajkunima, pardon biznismenima, da ostavi samo onoliko kolko su imali do 1989. godine, sve ostalo je muljavina, pljacka, prevare, droga i sve sto normalna drzava nedozvoljava da njeni ljudi rade, nazalost SRBIJA NIJE NORMALNA DRZAVA.