Pančevo: Kad komšijska kuća ostane prazna

Porodica Galicki iz Pančeva ima veliki problem zbog napuštene komšijske kuće. Obraćali su se bezuspešno raznim gradskim službama za pomoć i na kraju su se obratili našem Dopisništvu, jer im još uvek niko nije pomogao.

Od pre 8 godina kada je komšijska kuća ostala prazna, počinju i muke porodice Galicki. Oko 20 ari placa je potpuno zaraslo u travu i šiblje, a kuća je postala stecište beskućnika, pasa lutalica i raznih gmizavaca.

 

Zuma Galicki kaže da im miševi, pacovi i zmije ulaze u kuću: "Ruši mi se ograda i sad je popravljamo. Zvala sam komunalnu policiju i mnoge druge službe, ali niko mi ne odgovara već 3 nedelje". 

I krov na pomoćnim objektima Galickih je počeo da se oštećuje, jer crepovi sa napuštene komšijske kuće otpadaju,a i život u ovoj ulici postaje ne bezbedan.

"Ima napuštenih pasa koji se tu skupljaju i noću ovuda ne može mirno da se prođe, jer znaju i da napadnu. Ima ih sigurno desetak velikih i niko neće da dođe i da ih ukloni", kaže Zlatko Galicki iz Pančeva.

Kuću godinama niko ne održava, jer 17-oro naslednika ne može da se dogovori oko nasledstva, a u Komunalnoj inspekciji kažu da ne mogu mnogo toga da učine, jer nemaju ovlašćenje za ovakve slučajeve:

"Iz prostog razloga zato što su podzakonska akta takva gde nemamo pravo postupanja u ovom i sličnim slučajevima, jer se radi o privatnom posedu. Ukoliko dođe do izmena određenih odluka Skupštine grada što mislim da bi bilo dobro, moći ćemo da izađemo građanima u susret i da izdajemo konkrtene naloge za postupanje u slučajevima gde su napuštene kuće", kaže Boban Đurđev iz Sekreterijata za inspekcijske poslove grada Pančeva.

Bilo bi dobro da inspekcijske službe što pre dobiju veća ovlašćenja, jer nije rešenje ni zazidati prozore na napuštenim kućama i tako ih ostaviti da narušavaju izgled našeg grada.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво