Najnovije vesti
Vesti Društvo
DIVNI NIŠKI ĐACI Odrekli se ekskurzije da bi skupili novac za lečenje druga

DIVNI NIŠKI ĐACI Odrekli se ekskurzije da bi skupili novac za lečenje druga

Petar Grujić, osmak niške škole "Ratko Vukićević", oboleo je od karcinoma, a njegovi drugovi odrekli su se maturske ekskurzije u korist njegovog lečenja, i neće prestati sa akcijama dok ne skupe potreban novac za lečenje.

Đaci OŠ "Ratko Vukićević" iz Niša Foto: TV Prva / screenshot
Đaci OŠ "Ratko Vukićević" iz Niša

Petru je tokom letnjeg raspusta dijagnostikovan rak kostiju, a njegovi drugovi daju sve od sebe da doprinesu njegovom lečenju.

Koncert Olivera Katića i njegove škole pevanja najavljen je za danas u 17 sati i održaće se u dvorištu ove škole u Nišu. Biće postavljene i kutije za donaciju, a pozvani su svi kako bi pomogli da se sakupi novac za Petrovo lečenje.

A Petrovo stanje je izuzetno loše, potvrđuje drugarica sa kojom je donedavno delio klupu, koja kaže da je mnogo oslabio, smršao i ubledeo i da jedva ima snage da priča.

Solidarnost ovih ljudina, a ne dece, nije stala kod odricanja od putovanja. Oni su organizovali koncert, koji će se održati u dvorištu škole. Pevaće Oliver Katić.

Petar se nalazi u Kliničkom centru u Nišu, a čeka se odgovor za dalje lečenje.

Direktorka Divna Stevanović
Foto: TV Prva / screenshot
Direktorka Divna Stevanović

Direktorka Divna Stevanović kaže da se svi nadaju pozitivnom odgovoru, a da o prikupljanju sredstava za lečenje imaju mnogo ideja i spremni su sve da učine.

Razredna Nataša Uzunović rekla je da joj je drago što deca gaje humanost i što rastu u dobre ljude.

Razredna Nataša Uzunović
Foto: TV Prva / screenshot
Razredna Nataša Uzunović

Iako im se ekskurzija učinila beznačajno u odnosu na zdravlje druga, roditelji su decu ipak nagradili zbog humanosti koju su pokazali. Stoga, oni su spremni da izdvoje dve sume: jednu za lečenje Petra, a drugu za odlazak svoje dece na ekskurziju.