Šefovi diplomatija Rusije, Irana i Turske o sirijskom Idlibu

Tanjug

27. 09. 2018. u 12:32

Ministri spoljnih poslova Rusije, Irana i Turske Sergej Lavrov, Džavad Zarif i Mevlut Čavušoglu sastali su se na marginama zasedanja Generalne skupstine UN u Njuorku

Шефови дипломатија Русије, Ирана и Турске о сиријском Идлибу

AP Photo

Ministri spoljnih poslova Rusije, Irana i Turske Sergej Lavrov, avad Zarif i Mevlut Čavušoglu sastali su se na marginama zasedanja Generalne skupstine UN u Njuorku, objavilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova, prenosi TASS.

Navodi se da su učesnici sastanka pohvalili rusko-turske sporazume o sirijskom Idlibu koji su namenjeni zaštiti civila i istovremenom nastavku borbe protiv terorista.

"Strane su detaljno razmatrale situaciju na terenu, pre svega u de-eskalacionoj zoni Idliba, kao i perspektive pokretanja zaišta odrzivog procesa političkog rešenja sirijske krize", saopštilo je rusko ministarstvo.

U saopštenju se još navodi da su "učesnici sastanka visoko ocenili sporazume o stabilizaciji situacije u Idlibu postignute 17. septembra u Sočiju".

"Ovi sporazumi omogućuju zaštitu civilne populacije i istovremeni nastavak beskompromisne borbe protiv terorista", piše u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije