Buongiorno Italia: Srpski čekići demolirali Italiju

Vreme čitanja: 5min | čet. 27.09.18. | 12:15

Odbojkaški poraz od Orlova je jedan od najdominantinijih detalja na naslovnim stranama italijanske štampe. Naravno, uz izveštaje sa utakmica Serije A i pobede Juvea i Napolija

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Šesto kolo Serije A i pobede velikih italijanskih timova su u prvom planu sportske štampe, zajedno sa najavama rimskog derbija i velikog okršaja Juve - Napoli sledeće subote. Na naslovnicama se ostavlja prostor i za pobedu Srbije nad Italijom na završnom turniru Mundijala u Torinu.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Lopta u njihovom dvorištu”, naslov je iznad fotografija Paula Dibale i Lorenca Insinjea kako proslavljaju golove protiv Bolonje i Parme, pred direktan okršaj u subotu veče na stadionu u Torinu. “U subotu je već meč za skudeto. Sudar koji će nam reći istinu”, aludira Gazeta da bi u slučaju pobede nad Napolijem Juventus ozbiljno stavio hipoteku na skudeto već posle sedam kola.
“Bolonja pobeđena 2:0. Dibala pronašao put do gola, Ronaldo se zabavljao. Ančeloti ne odustaje, 3:0 protiv Parme, Insinje ponovo strelac. Milik postigao dva gola”, stoji u podnaslovu.

Na unutrašnjim stranama se ističe da su i Alegri i Ančeloti ostavili nekoliko ključnih igrača da se odmore za subotnji dvoboj, pogotovo trener Napolija koji je zamenio čak devet igrača u odnosu na meč protiv Torina.

U redakcijskom komentaru “Maks protiv Karleta, spektakl koji ne treba propustiti” se kaže da bi “beg” Juvea na šest bodova “ubio” šampionat ali da je Karlo Ančeloti regenerisao Napoli svojom filozofijom. Za vreme Sarija igrali su uvek isti igrači, Ančeloti ima samo dva nezamenljiva fudbalera u postavi: Kulibalija u odbrani i Insinjea u napadu koji je već ubeležio pet golova u prvenstvu.

“Pastore još jedan gol petom. Roma reagovala. Ubrzava Lacio. Toro remizirao u gostima kod Boginje”, zbirni je naslov za pobede rimskih klubova pred derbi u subotu i remi Torina sa Atalantom u Bergamu.

Na unutrašnjim stranama Gazeta piše da je Inzagi dobio svoju opkladu: odneo je tri boda iz Udina i odmorio ključne igrače, uključujući i našeg Sergeja Milinkovića, za sudar sa Romom. Đalorosi su imali vrlo lak zadatak protiv slabog i nemotivisanog Frozinonea.

“Ikardi, Kandreva i Brozović u ulozi režisera. Tako je Spaleti promenio Inter”, pumpa ambijent Nerazura Gazeta prelazeći preko činjenice da Inter, po prikazanoj igri, nije zaslužio da pobedi ni na jednoj od tri poslednje utakmice. Prenosi i se i izjava Najngolana u kojoj priznaje da još uvek nije u top formi ali da je na pravom putu i na pravom mestu. ”Još nisamo osvojio nijedan trofej, mislim da je stiglo vreme da podignem neki pehar”, izjavio je Najngolan.

Ispod zaglavlja Gazeta izveštava da će Milan morati na megdan Empoliju bez svog najboljeg igrača: ”Milanov teg, zaustavio se Pipita”. U podnaslovu se kaže da će zbog mišićnih problema Iguain morati da preskoči večerašnji meč a da će na njegovom mestu, najverovatnije, igrati Borini, a ne Kutrone, kako se moglo pomisliti.

“Srpski čekići demolirali Italiju”, naslov je posvećen pobedi Srbije nad Italijom u prvoj utakmici završnog turnira Mundijala u odbojci. Po ocenama Gazete najbolji u redovima tima Nikole Grbića bili su Lisinac, Atanasijević koji je dobio derbi sa Zajcevom, i Rosić.

CORRIERE DELLO SPORT

“Dolaze njegovi”, aludira Korijere da su igrači od poverenja Di Frančeska postigli sva četiri gola protiv Frozinonea i obezbedili mirnu pripremu derbija svom treneru. “Under, Pastore, El Šaravi i Kolarov, igrači koje je izabrao Di Frančesko, doneli pobedu”.

Na unutrašnjim stranama se prenosi izjava Di Frančeska da je utakmica protiv Frozinonea prekretnica u Rominoj sezoni i da je šampionat, praktično, počeo tek sinoć za Đalorose. “Sada moramo da odigramo derbi kao da utakmica našeg života”, poručio je trener Rome. Jedina negativna nota meča za Romu je još jedna razočaravajuća predstava Patrika Šika.

“Korein slalom za slavlje Lacija”, stavlja u prvi plan rimski dnevnik prvi gol Argentinca u dresu Nebeskoplavih koji je omogućio Inzagijevom timu da se vrati u Rim iz Udina sa tri boda. Osim Koree i Ačerbi je postigao svoj prvenac u dresu novog kluba. Kao i Gazeta, i Korijere konstatuje da je trener Lacija uspeo u svom naumu da pobedi Udineze i odmori svoje najvažnije igrače za derbi sa Romom.

“Dibala-Insinje, izazov je počeo” aludira Korijere da su Dibala i Insinje poslali sa distance poruke jedan drugome i suparničkom timu pred direktan okršaj za dva dana.

Ispod zaglavlja Korijere najavljuje svoj specijalni dodatak povodom 42. rođendana Frančeska Totija
“Sve najbolje, kapitenu”. Deset najuticajnijih novinara u istoriji Korijerea su napisali tekstove u kojima su iz svojih uglova opisali najboljeg fudbalera Rome u njenoj devedesetogodišnjoj istoriji.

“Previše Srbije za Azure” je naslov koji dočarava razloge poraza Italije od srpske reprezentacije na Mundijalu u Torinu. Korijere zapaža da je zbog rezultata u setovima i osvojenih poena Srbija praktično već u polufinalu.

TUTTOSPORT

“Juve, ti si strašan”, naslov je sa brojem šest koji označava broj uzastopnih pobeda u prvenstvu, a izgovor broja je identičan izgovoru pomoćnog glagola biti u drugom licu jednine. “Dibala i Matuidi oborili Bolonju. Šesta pobeda u nizu i zadržana tri boda prednosti nad Napolijem. U subotu toliko dugo iščekivani dvoboj između Alegrija i Ančelotija".

Na unutrašnjim stranama se ističe važnost Dibalinog prekida golgeterskog posta i činjenice da se Ronaldo zabavljao na terenu i pored toga što nije postigao gol demonstrirajući da u redovima Bjankonera vlada odlična atmosfera.

“Insinje i Milik nemilosrdni, za Napoli sve lako”, piše Tutosport o pobedi Napolija nad Parmom uz konstataciju da Insinje dolazi u Torino na megdan Juveu u vrhunskoj formi.

“Torinov bedem izdržao u Bergamu”, priznaje torinski dnevnik da je Atalanta prikazala bolju igru i da je bila bliža pobedi.

“Hajde Italijo, moraš da veruješ”, bodri Tutosport na prvoj strani svoje odbojkaše posle poraza od Srbije na Mundijalu 3:0.
“Azuri nisu ušli u nijednom momentu u utakmicu, jednostavno ih je Srbija preplavila. Uprkos podršci 12.000 navijača Azuri pretrpeli jednu od najtežih lekcija u istoriji”, piše Tutosport.

SERIJA A - 6. KOLO

Utorak

Inter - Fjorentina 2:1 (1:0)
/Ikardi 45, D'Ambrozio 77 - Škrinijar 53 ag/

Sreda

Udineze - Lacio 1:2 (0:0)
/Najtink 80 - Aćerbi 61, Korea 66/

Napoli - Parma 3:0 (1:0)
/Insinje 4, Milik 47, 84/

Juventus - Bolonja 2:0 (2:0)
/Dibala 11, Matuidi 16/

Đenova - Kjevo 2:0 (1:0)
/Pjatek 42, Pandev 54/

Atalanta - Torino 0:0

Kaljari - Sampdorija 0:0

Roma - Frozinone 4:0 (3:0)
/Under 2, Pastore 28, El Šaravi 35, Kolarov 87/

Četvrtak
19.00: (2,70) SPAL (3,10) Sasuolo (2,75)
21.00: (5,20) Empoli (3,70) Milan (1,70)

* Kvote su podložne promenama

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaMuška odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara