Makedonija: U ponoć počinje predreferendumska tišina

U Makedoniji večeras u ponoć počinje predreferendumska tišina.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.09.2018.

12:16

Makedonija: U ponoć počinje predreferendumska tišina
Ilustracija: Thinkstock

Do tada sve aktivnosti učesnika u kampani za referendumsko izjašnjavanje, u nedelju 30. septembra, treba da budu završene.

Večeras za 19 sati je zakazan protest gradjana koji se protive održavanju referenduma.

Tim povodom, Ambasada SAD u Skoplju je pozvala sve svoje građane u Makedoniji da se klone mesta na kojem će protest biti održan.

Amerikancima u Skoplju je sugerisano da izbegavaju trg ispred makedonskog parlamenta i Trg Makedonija

"Različite grupe imaju za cilj da se suprotstave referendumu o sporazumu izmedju Grčke i Makedonije, koji će biti održan 30. nedelju, septembra. Spontano, nenajavljeni protesti mogu se desiti i na drugim lokacijama u Skoplju i drugim gradovima. Američka vlada savetuje svoje gradjane i zaposlene da izbegavaju lokacije na kojima bi moglo biti protesta", navodi se u saopštenju Ambasade, preneo je portal Telegrafi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: