Vesti

0

Brnabić: Švajcarci želeli da čuju kako mogu da pomognu dijalog

Autor: SA

Izvor: Beta

Brnabić: Švajcarci želeli da čuju kako mogu da pomognu dijalog

Izvor: Foto: Novi magazin / Đurađ Šimić

 



Ona je iz Njujorka za Radio-televiziju Srbije podsetila da je Švajcarska jedna od zemalja koja snažno podržava nezavisnost takozvanog Kosova.

"To je zemlja koja je, čini mi se prvi put sada, insistirala da čuje šta oni mogu da urade da pomognu Srbiji u dijalogu sa Prištinom", kazala je Ana Brnabić, koja je u Njujorku razgovarala i sa švajcarskim predsednikom Alenom Bersenom.

Ona je rekla da je ekipa švajcarske televizije bila zainteresovana da prenese srpski stav o dijalogu i šta Švajcarska može da učini da ga podrži.

Ocenila je da su prepoznati napori Srbije da se napravi iskorak u" održivi mir i održivu stabilnost na Balkanu".

 

Brnabić na prijemu lidera EU

Premijerka Srbije Ana Brnabić prisustvovala je prijemu koji su organizovali visoki zvaničnici EU, saopšteno je danas iz njenog kabineta.

Prijem su organizovali predsednik Evropskog saveta Donald Tusk, prvi potpredsednik Evropske komisije Frans Timermans i visoka predstavnica EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Federika Mogerini.

Brnabić se na prijemu srela s predstavncima američke vlade i razgovarala sa Vesom Mičelom, zamenikom pomoćnika državnog sekretara za Evropu i Evroaziju.

Premijerka Srbije je razgovarala i sa Mogerini, bivšim slovenačkim premijerom Mirom Cerarom i drugim zvaničnicima.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR