ZLATAR: Na 1200 metara nadmorske visine niče fudbalski teren

A. Rovčanin

26. 09. 2018. u 22:36

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija finansiraće sa 20 miliona dinara izgradnju fudbalskog terena na planini Zlatar

ЗЛАТАР: На 1200 метара надморске висине ниче фудбалски терен

Foto: A. Rovčanin

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija finansiraće sa 20 miliona dinara izgradnju fudbalskog terena na planini Zlatar, dok će lokalna samouprava pored lokacije za gradnju igrališta obezbediti dodatnih 10 miliona dinara za realizaciju ovog infrastrukturnog poduhvata. Igralište će biti smešteno na Babića brdu na nadmorskoj visini od 1200 metara, neposredno iza hotela “Zlatarski zlatnik”.

Izgradnjom fudbalskog terena planina Zlatar i Nova Varoš pozicionaraće se kao idealna destinacija za pripreme sportskih ekipa, poručio je potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić tokom obilaska lokacije za izgradnju fudbalskog igrališta na Zlataru. On je podsetio da je ovo samo nastavak ulaganja u ovo planinu od strane države te da je prošle godine na Zlataru otvorena multifunkcionalna balon hala, čiju izgradnju je finanasiralo ministarstvo na čijem se čelu nalazi.

Pročitajte još: Zlatar se orio od dueta

- Takav objekat nedostaje Zlataru i ne samo da će privući sportiste, nego će i obogatiti samu turističku ponudu. Moramo povećati broj gostiju koji dolaze, i sa permanentnim ulaganjima učiniti da ponuda bude što raznovrsnija i sadržajnija, kako bi oni koji dolaze ovde ostali što duže, i svojom preporukom privlačili nove goste - istakao je Ljajić.

Predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević smatra izgradnju fudbalskog terena na Zlataru, kapitalnom investicijom koja je dogovorena još pre dve godine, međutim zbog pronalaženja adekvatne lokacije za gradnju tek sada se ušlo u realizaciju.

Pročitajte još: Na Zlataru pao prvi sneg

- Veoma sam zahvalan ministru Ljajiću koji ni jedne godine nije zaboravio da podrži Novu Varoš sa značajnim sredstvima kada su u pitanju naši projekti. Pored balon hale za koje je najznačajnije ministarstvo turizma, tu je sada i projekat fudbalskog terena, koji je velika investicija za novovarošku opštinu – kazao je Vasiljević.

Ove godine biće potpisan ugovor između Ministarstva turizma, trgovine i telekomunikacija i lokalne samouprave o finansiranju projekta, dok će raspisivanje javne nabavke za igradnju terena i sama realizacija uslediti naredne godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)