Ružić sa novim nemačkim ambasadorom o reformi javne uprave 1Foto: Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić sastao se sa novoimenovanim ambasadorom SR Nemačke u Beogradu Tomasom Šibom sa kojim je razgovarao o reformi javne uprave u Srbiji u čemu veliku podršku pruža Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju – GIZ.

„Nadamo se nastavku ove veoma važne podrške Ministarstvu u reformi javne administracije, kako bismo bili efikasniji, profesionalniji, moderniji za naše građane“, rekao je ministar Ružić. Kako se navodi u saopštenju ministarstva, aktuelni projekat, vredan 5 miliona evra, namenjen je najviše za podršku primeni Zakona o opštem upravnom postupku, koji je uveo obaveznu razmenu podataka iz službene evidencije među službenicima.

Sagovornici su se složili da je saradnja dve zemlje na visokom nivou, kao i da je snažna podrška Nemačke kroz projekte jasan simbol opredeljnosti za jačanje sveukupne saradnje i podrške u procesu evrointegracijama.

S obzirom da se ove godine održavaju i izbori za nacionalne savete nacionalnih manjina, 4. novembra, kao i da je u prvoj polovini ove godine znatno izmenjen zakonodavni okvir manjinskih politika, ambasador je istakao da je veliki posao učinjen i da je vidljiva posvećenost Srbije zaštiti nacionalnih manjina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari