Jug Srbije u partnerstvu sa Makedoncima do održivog razvoja

Svih 12 lokalnih samouprava iz Jablaničkog i Pčinjskog okruga kreću u saradnju sa opštinama iz Severne Makedonije i Skopskog okruga preko Projekta „Partnerstvo i izgradnja kapaciteta put do održivog razvoja“, koji se sprovodi preko Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

Projekat, za koji je preko Razvojne agencije Srbije odobreno 1,8 miliona dinara, omogućava saradnju i razmenu iskustava po pitanjima od zajedničkog interesa na polju ekonomskog, regionalnog i prekograničnog razvoja naših i lokalnih institucija iz Makedonije.

Jedinice lokalne samouprave i lokalne zajednice igraju ključnu ulogu u procesu evropskih integracija. Preko 60% svih evropskih direktiva primenjuje se na loklanom nivou. Jedinice lokalne samouprave su zadužene za njihovu punu implementaciju. Od njihovih kapaciteta zavisi uspeh ekonomskog i društvenog razvoja, kao i rešavanje većine pitanja koja su od ključnog značaja za ćživot građana“, ističe direktorka Centra za Jablanički i Pčinjski okrug Dragana Belenzada.

Na prezentaciji projekta na Visokoj poslovnoj školi u Leskovcu, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović istakao je da je najbolje učiti od međunarodnih hrazvojnih institucija koje su slične po kapacitetu i razvojnim izazovima sa kojima se suočavaju.

Za naše lokalne samouprave to sau razvojne institucije Makedonije koje aktivno deluju na polju ekonomskog, regionalnog i prekograničnog razvoja“, kazao je Cvetanović.

Projekat se realizuje u okviru Programa za unapređenje saradnje i podizanje kapaciteta na regionalnom i lokalnom nivou, koji sufinaniraju Razvojna agencija Srbije i Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga u sartadnji sa 12 jedinica lokalnih samouprava.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

3 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Banti
26.09.2018. 13:13

Mesko je James Bond Jablaničkog okruga. Vazda lepe žene oko njega.

Sirotinja u glavu
26.09.2018. 15:57

Drzite konferenciju za 15000 evra vredan projekat … ej bre … grade se zgrade od 1 milijarde evra..zgrada sa 2400 apartmana u Hamburgu..metro u Solunu od 8 milijardi evra, a doticna je dosla do projekta od 15000 evra pa na crkvena zvona sa sve gradonacelnikom…

Sramota
27.09.2018. 07:33

Vi ozbiljno nemate kapacitete za ovaj posao….