Počela rasprava o amandmanima na izmena Zakona o penzijama

Skupština Srbije počela raspravu o amandmanima na izmene i dopune Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju kojim se ukida privremeno smanjenje penzija.

Izvor: B92

Sreda, 26.09.2018.

10:51

Počela rasprava o amandmanima na izmena Zakona o penzijama
Ilustracija: Thinkstock

Opozicija je tokom načelne rasprave tražila da se penzionerima vrati "oteto" s obzirom da su penzije smanjene još 2014. godine i ocenili da su predložene izmename loše jer će penzioneri zavisiti od "milostinje i dobre volje" onih koji su na vlasti, a ne od njihovog radnog veka i onoga što su uplaćivali u penzionu fond.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević koji je branio predložene zakone pred poslanicima odgovorio je da će penzije građana Srbije biti veće bez obzira na primedbe opozicije.

"Šta god da priča opozicija, nećemo odustati od stava da penzije treba da budu veće. Želimo da se penzije približe minimalnoj potrošačkoj korpi, odnosno prosečnoj plati u Srbiji i na tome Vlada Srbije nastavlja aktivno da radi. Mi smo odgovornom politikom pokazali da one mogu da rastu", rekao je Đorđević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: