Region

Sreda, 26.09.2018.

09:29

Kolinda "izribala" Ruse: Neću im reći da polože račune, ali...

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je da je problem Agrokora uglavnom rešen.

Izvor: Poslovni dnevnik

Kolinda
Foto: EPA/ALEXANDER ZEMLIANICHENKO/POOL

Međutim, navela je da bi ruske banke koje su postale vlasnici trebalo da pomognu da se taj posrnuli prehrambeni div postavi na noge, piše Poslovni dnevnik.

O stanju u najvećoj hrvatskoj privatnoj kompaniji šefica države razgovarala je s ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom na marginama Opšte skupštine UN-a u Nujorku.

Razgovarali su i o zagađenju vazduha u Slavonskom Brodu, a Grabar-Kitarović je najavila da će se u oktobru sastati s čelnicima ruske rafinerije Zarubežnjeft iz Bosanskog Broda, odgovorne za ekološki problem u hrvatskom gradu s druge strane Save.

Od njih će zatražiti da lokalne stanovnike izvesti o tome šo je učinjeno na prebacivanju rada rafinerije s mazuta na gas.

"Neću reći da podnesu račun, nego da obaveste stanovnike Slavonskog Broda o svemu”, rekla je Grabar-Kitarović.

Predsednica kaže da je stanje u Agrokoru "velikim delom rešeno", nakon nagodbe poverilaca u julu po kojoj je ruska Sberbanka s 39,2 odsto deonica postala najveći pojedinačni vlasnik zadužene kompanije.

"Međutim još nam je potrebna pomoć ruske strane da Agrokor stane na noge i postane uspešna kompanija kroz što će se omogućiti ne samo povrat duga poveriocima, nego i kapital i obrtna sredstva i zarada koja će biti na korist svim zaposlenima, a posebno i kooperantskim kompanijama", izjavila je novinarima nakon sastanka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: