Slučaj ograđene ulice: Posao za GRADSKU VLADU

Lokalne vesti - Utorak 25.09.2018 - 10:59

Slučaj ulice koju je ogradio jedan od žitelja ulice Branka Ćopića u Vranju moraće da rešava Gradsko veće, čiju odluku mora da potvrdi i Skupština grada.

Ogradio ono što mu pripada FOTO: D. Ristić/OK Radio Ogradio ono što mu pripada FOTO: D. Ristić/OK Radio
OK Radio je već pisao o problemima koje imaju stanovnici ovog dela grada, jer je M.M. lancem i betonskim čunjevima pregradio deo ulice koji je u njegovom vlasništvu.
 
Ovakava situacija u nevelikoj, ali prometnoj ulici traje već godinama, pa meštani gube strpljenje, jer im prepreke koje zahvataju više od polovine kolovoza otežavaju kretanje.
 
U međuvremenu je prošlo sedam meseci, a stvari se nisu promenile sa mrtve tačke.
 
Po svemu sudeći, problem je nastao pre mnogo godina u postupku eksproprijacije, kada najverovatnije nije isplaćena nadoknada za zemljište na kojem je napravljen put.
 
Prema podacima iz katastra nepokretnosti, celom dužinom jedne strane ulice asfalt je postavljen na parcelama koje se vode na imena privatnih vlasnika
 
Snimak terena pokazuje da je M.M. ogradio tačno ono što mu, po katastru, zvanično i pripada. 
 
U Odeljenju za inspekcijske poslove u Vranju kažu da je poveden postupak zbog uzurpacije javne površine, ali je obustavljen usled navedenih nejasnoća. 
 
U međuvremenu, prema saznanjima OK Radija, stotinak metara od ovog, postoji još jedan slučaj ograđivanja ulice.
 
Gradski većnik za komunalnu delatnost i infrastrukturu Dejan Stanojević kaže da će rešavanjem ovog problema morati da se pozabavi najviše instance u gradskoj vlasti.
 
- Najbolje bi bilo da se građani zahtevom obrate Gradskom veću, a ja ću da se angažujem da se to što pre reši.
 
Zemljište će morati da se otkupi, a kada su ovakve stvari u pitanju, sredstva će morati da se nađu u budžetskoj rezervi – navodi Stanojević.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: