Proradio Sergej i konačno pravi Lacio! Talični Pipo Inzagi se izvukao i zapalio požar u Romi (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 23.09.18. | 16:57

Gol i asistencija Srbina, kriza Vučice, Pjatek nastavio seriju

Konačno pravi Sergej Milinković Savić i konačno pravi Lacio! Gol i asistencija srpskog reprezentativca su pomogli Laciju da u najboljoj utakmici od početka sezone savlada neugodnu Đenovu 4:1. Posle dve pobede na mišiće u prethodna dva kola, Nebeskoplavi su danas do tri boda došli dominantnom igrom i na ubedljiv način.

Simone Inzagi je iznenadio postavkom sa dvojicom klasičnih napadača i bez Luis Alberta. Ispostavilo se da je pogodio jer su Imobile i Kaisedo za dvadesetak minuta na terenu otvorili Đenovu. Prvo je Kaisedo pogodio glavom na asistenciju Milinković Savića. Potom je Kaisedo „opljačkao“ neopreznog Besu i lansirao kontru u kojoj je Parolo asistirao Imobileu za laganu egzekuciju italijanskog reprezentativca. Posle toga je sve išlo lakše...

Izabrane vesti

Ipak, Đenova je uplašila Lacijale na početku drugog poluvremena. Poljska senzacija Kšištof Pjatek nastavlja da oduševljava. Opet ga je dao! Peti gol na četiri utakmice, prvi je strelac lige. Pokazao je golgeterski njuh, iskoristvši grešku Aćerbija.

Ali Đenovi je za bolje rezultate potrebno nešto više od od sjajnog Pjateka. Lacio je nastavio da dominira i stvara šanse, Milinković Savić je igrao najbolji meč od početka sezone i krunisao ga je sjajnim golom glavom sa 11 metara koji je prelomio pobednika.

Imao je Sergej još šansi, pokazao da se vraća u formu, a Inzagi ga je zamenio u 72. minutu da bi ga odmorio. Na kraju je Imobile postavio konačnih 4:1 posle šuta Koree. Basta nije ulazio u igru, Lazović je kod gostiju zaigrao od 57. minuta, a Lakićević je meč presedeo na klupi.

Dok Lacio niže pobede, gradski rival Roma je u katastrofalnoj seriji! Vučica nije pobedila ni četvrti meč zaredom, a peti ako se računa i debakl od Reala u Madridu. Ma šta iz kluba pričali u medijima, činjenica je da se Euzebiju di Framčesku drma klupa. Baš kao što se do danas drmala Pipu Inzagiju u Bolonji, ali je pobedom nad Romom od 2:0 spasao posao i sada lakše diše.

Inzagi je u prva četiri kola osvojio samo bod, a danas je upisao prvu pobedu. Uz mnogo sreće jer je neverovatno šta su Romini igrači danas sve promašili. Samo u prvom poluvremenu je Romin bivši golman Skorupski tri puta sapsavao zicere Federika Facija! Dakle, štopera?! Imali su šanse i Klajvert, De Rosi, Pelegrini... A Bolonji je bila dovoljna jedna šansa uz prvom poluvremenu da ode na domor sa vođstvom. Posle slabe reakcije Olsena i Romine odbrane, Federiko Matijelo je postigao prvenac u Seriji A posle 40 utakmica. To je onaj momak koji je pre nekoliko godina doćiveo stravičan prelom noge igrajući za Kjevo i bilo je pitanje da li će ikada zaigrati opet u Seriji A. Danas mu se vratilo. Savio je kiflu u suprotan ugao Rominog gola i najavio pobedu Bolonje.

Kada je Roma krenula svim silama napred u drugom poluvremenu, sevnula je kontra koju je Federiko Santander pretvorio u 2:0 i ubio sve nade gostiju.

Nastavili su Rimljani da promašuju, Džeko i kompanija su propuštali sjajne šanse... Kriza drmu Romu, a sledećeg vikenda je gradski derbi protiv Lacija! Srpski reprezentativac Aleksandar Kolarov nije počeo za Romu. Zbog loših izdanja u mečevima protiv Kjeva i Reala je preseljen na klupu i njegovo mesto je zauzeo novajlija Markano. Ušao je u igru u 64. minutu umesto Facija, ali nije imao neki poseban učinak. 

A jedno od otkrića sezone je i argentinski vezista Rodrigo de Paul iz Udinezea! Doneo je Zebrama drugu pobedu u sezoni i nastavio sjajnu formu. Već je postigao četiri gola i drugi je strelac lige. Danas je načeo Kjevo u 76. minutu spektakularnim golom sa skoro 30 metara, a onda je majstorski asistirao Lazanji u 90. minutu za konačnih 2:0. Kjevo ostaje u bodovnom minusu i čeka ga teška borba za opstanak. Iako danas možda nisu zaslužili poraz jer su imali dobre šanse, među kojima je i Tomovićeva glavom. 

ITALIJA 1 - 5. KOLO

Petak
Sasuolo - Empoli 3:1 (1:1)
/Boateng 13, Ferari 57, Di Frančesko 85 - Kaputo 1/

Subota
Parma - Kaljari 2:0 (1:0)
/Ingleze 20, Žervinjo 47/

Fjorentina - SPAL 3:0 (2:0)
/Pjaca 18, Milenković 28, Kijeza 56/

Sampdorija - Inter 0:1 (0:0)
/Brzović 90+4/

Nedelja
Torino - Napoli 1:3 (0:2)
/Beloti 51 pen - Insinje 4 i 59, Verdi 20/

Bolonja - Roma 2:0 (1:0)
/Matijelo 36, Santander 59/

Kjevo - Udineze 0:2 (0:0)
/De paul 76, Lazanja 90/

Lacio - Đenova 4:1 (2:0)
/Kaisedo 7, Imobile 23, 89, Milinković Savić 53 - Pjatek 46/
18.00: (1,95) Milan (3,45) Atalanta (4,00)
20.30: (18,0) Frozinone (7,75) Juventus (1,15)

*** Kvote su podložne promenama

(FOTO: Action images)

tagovi

Rodrigo De PolKšištof PjontekSergej Milinković SavićĆiro ImobileFederiko MatijeloFederiko SantanderFelipe Kaisedo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara