Poslanici sutra nastavljaju raspravu o ukidanju umanjenja penzija

Skupština Srbije nastaviće sutra načelnu raspravu o više predloga zakona i međunarodnih sporazuma među kojima i o ukidanju privremenog smanjenja penzija.
Poslanici sutra nastavljaju raspravu o ukidanju umanjenja penzija
Foto: 021
Ukidanjem tog zakona oktobarska penzija biće isplaćena bez umanjenja, najavio je na početku rasprave u petak ministar za rad Zoran Đorđević obrazlažući izmene i dopune Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju.
 
Poslanici opozicije prvog dana rasprave zatražili su da se penzionerima vrati oduzeto s obzirom da je penzija umanjena još 2014. godine i ocenili da je potrebno uvesti institut minimalne penzije i sistem usklađivanja visine penzija sa troškovima života dva puta godišnje.
 
Na dnevnom redu sednice su i izmene i dopune Finansijskog plana Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje za 2018. godinu zbog planiranog povećanja penzija, zatim izmene i dopune Zakona o visokom obrazovanju kojim se produžava studiranje po starom programu za još godinu dana.
 
Na dnevnom redu su i predlozi zakona o profesijama od posebnog interesa za Srbiju i uslovima za njihovo obavljanje, odluke o izboru viceguvernera Narodne banke Srbije, kao i više međudržavnih sporazuma.
  • Aradjanka

    23.09.2018 13:06
    I dalje mislim da svi preko 60 godina treba da imaju penziju, bilo da su radili ili ne....i svima isto...prosecna potrosacka korpa...a ne penzije od 5.000 do 150.000...Moja komsinica Stana ima 8.000 neku bedu od penzije koju je nasledila od muza...e, drzavo Maćeho!!




Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija