Najnovije vesti
Vesti Hronika
ISTRAGA UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA Podgoričanin potvrdio da su se poznavali, ali negirao veze sa zločinom (VIDEO)

ISTRAGA UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA Podgoričanin potvrdio da su se poznavali, ali negirao veze sa zločinom (VIDEO)

Kosovski istražitelji ispituju da li je crnogorski državljanin Mario Milošević na bilo koji način povezan sa ubistvom Olivera Ivanovića, javljaju crnogorske "Vijesti".

Oliver Ivanović Foto: Vesna Lalić / RAS Srbija
Oliver Ivanović

Kako prenosi prištinski list "Koha ditore" pozivajući se na svoje izvore, Specijalno tužilaštvo je sa Miloševićem obavilo razgovor pre dva dana, tokom kojeg je on priznao da je poznavao Ivanovića.

"Milošević je izjavio da su njegov otac i Ivanović bili karate treneri i da ga je lično poznavao, jer je provodio neko vreme u njihovoj porodici", predočeno je.

Međutim, kako prenose "Vijesti", Milošević je istražiteljima tvrdio da nema nikakve veze sa Ivanovićevim ubistvom ili bilo kakva saznanjima o tom zločinu.

Izvori kosovskih medija iz pravosudnih institucija tvrde da je Milošević u početku odbijao da razgovara sa tužilaštvom uz obrazloženje da se ne oseća sigurnim. Nakon toga preduzete su sve mere bezbednosti, kako bi se sa sa Miloševićem obavio informativni razgovor.

"Nakon ove izjave za sada nema direktnih indicija da je Milošević umešan u atentat na Ivanovića. Ostaje da se vidi kako će se dalje odvijati istraga", objavila je "Koha ditore" pozivajući se na izvor.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara u Kosovskoj Mitrovici, a za ovaj zločin još nema zvanično osumnjičenih. Na Ivanovića su pucali dok je ulazio u prostorije svoje stranke.

Ministar pravde Zoran Pažin nije odgovorio da li ima sazanja o sumnjama Miloševića u ovom zločinu. Izrazio je očekivanje da će ovaj osumnjičeni biti uskoro izručen Crnoj Gori: "Intezivno sarađujemo sa kosovskim vlastima oko izručenja lica koje ste pomenuli i očekujem pozitivan ishod te saradnje".