Paraf na Okvirni sporazum za auto-put Beograd - Sarajevo

D. I. K.

21. 09. 2018. u 20:07

Potpisan dokument o saradnji Srbije i turskog "Tašjapija" za izgradnju saobraćajnice ka glavnom gradu BiH

Параф на Oквирни споразум за ауто-пут Београд - Сарајево

Foto Tanjug

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović, potpisala je u petak Okvirni sporazum između Srbije i turske kompanije "Tašjapi" o saradnji u oblasti infrastrukturnih projekata, čiji deo je i izgradnja auto-puta Beograd - Sarajevo.

- U najkraćem roku će iz okvirnog sporazuma proizaći ugovori za tri važna infrastrukturna projekta - istakla je Mihajlovićeva.

- Prvi će biti za rehabilitaciju puta Novi Pazar - Tutin, dužine 22,5 kilometara, koja će koštati najmanje 20 miliona evra i za šta očekujemo da počnu radovi najkasnije za šest meseci. Ostala dva ugovora odnosiće se na oba kraka auto-puta Beograd - Sarajevo na teritoriji Srbije, Kuzmin - Sremska Rača, dužine oko 17 kilometara, procenjene vrednosti 210 miliona evra, i Požega - Užice - Kotroman, dužine oko 60 kilometara, procenjene vrednosti 830 miliona evra.

- Planirana izgradnja auto-puta Beograd - Sarajevo je od ogromne važnosti za ukupne odnose između Beograda i Sarajeva, jer su to dve zemlje koje imaju najveću trgovinsku razmenu, a najgore puteve - izjavio je u petak Rasim Ljajić, ministar trgovine - Izgradnjom auto-puta će se smanjiti transportni troškovi, a obim robne razmene će biti još veći.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije