U oktobru počinje gradnja 376 jeftinih stanova u Nišu i Vranju

Ministarstvo građevinarstva izdalo je građevinske dozvole za prvih 376 stanova koji će se graditi za snage bezbednosti u Nišu i Vranju.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 21.09.2018.

17:30

U oktobru počinje gradnja 376 jeftinih stanova u Nišu i Vranju
Foto: Tanjug / Kabinet potpredsednice Vlade/ M. Mircetiæ

To je izjavila potrpedsednica Vlade i resorna ministarka Zorana Mihajlović.

U izgradnju tih stanova biće uloženo 1,4 milijarde dinara.

"U narednih desetak dana će biti rapisan javni poziv za izvođače radova, i ukoliko sve bude išlo uobičajenim tokom, u oktobru bi mogla da počne izgradnja prvih stanova za snage bezbednosti", rekla je Mihajlović na konferenciji za novinare u Vladi na pitanje Tanjuga dokle se stiglo sa izgradnjom tih stanova.

U Vranju će u prvoj fazi radova, kako je precizirala, biti izgrađene četiri zgrade sa 186 stanova, a u Nišu dve zgrade sa 190 stanova, ukupne bruto površine u oba grada oko 27.000 metara kvadratnih.

Prema predračunskoj vrednosti, u izgradnju stanova u Vranju biće uloženo 666,12 miliona dinara, a u Nišu 740,47 miliona dinara.

Dodala je i da je možda proces pripreme trajao nekoliko meseci duže nego što se prvobitno očekivalo, ali da je, ipak, reč o velikom projektu koji praktično obuhvata rad svih ministara i ministarstva u vladi, i mnogih drugih institucija, i koji će poslužiti kao šema za naredni period.

"Kada sam rekla pre izvesnog vremena da počinjemo novi investicioni ciklus, to nije podrazumevalo samo puteve i pruge koje počinjemo da gradimo, gde se procenjuje da će vrednost svega novog što budemo gradili u narednih pet, šest i sedam godina biti preko 7,8 milijardi evra, već i stanove za snage bezbednosti", rekla je Mihajlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: