MALI SAJAM SPORTA U MIONICI: Štefanek poklonio sportsku opremu najmlađima!
Foto: SSS

SPORTSKI SAVEZ SRBIJE

MALI SAJAM SPORTA U MIONICI: Štefanek poklonio sportsku opremu najmlađima!

Ostali sportovi -

U organizaciji Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije i Sportskog saveza opštine Mionica, uz podršku lokalne samouprave, danas je u Mionici po prvi put održan „Mali sajam sporta“.

Novu Halu sportova okupirali su osnovci i srednjoškolci i pomno posmatrali sportiste iz šesnaset klubova sa teritorije opštine Mionica kako demonstriraju svoje umeće i sposobnosti, a onda su se i sami priključili drugarima i oprobali u karateu, košarci, fudbalu, odbojci...

Svečanom otvaranju „Malog sajma sporta“ prisustvovali su državni sekretar za sport Predrag Peruničić, pomoćnik ministra omladine i sporta Darko Udovičić, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, generalni sekretar Saveza Goran Marinković, i predsednik opštine Mionica Boban Janković.

1 / 5 Foto: SSS

Ovom prilikom Sportski savez Srbije uručio je i sportsku opremu opštini Mionica. Sajam je otvorio zlatni olimpijac u rvanju i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek.

“Država Srbija ulaže puno u razvoj sporta i sportske infrastrukture kako bi se stvorili najbolji uslovi za treniranje i takmičenje sportista. Deca su nešto najlepše što se može videti na ovakvim manifestacijama, jer su ona budućnost srpskog sporta”, rekao je Štefanek i poručio najmlađim sportistima da treniraju, da zdravo žive i da se trude, pa i sami da osvajaju medalje.

Predrag Peruničić nije krio zadovoljstvo.

“Nastavljamo tradiciju, a ono što je dobro ne treba menjati. Nama je cilj da što više dece imamo u sistemu sporta. Ono što je takođe važno napomenuti da smo u Mionici dobili prvo poluvreme - izgrađena je hala, koja je veoma bitna za sportsku infrastrukturu u ovom kraju. Ostaje drugo poluvreme, a to je da se dvorana napuni, da u ovom gradu bude što više dece, što više sportista. Naravno sve će to doprineti i razvoju sportskog turizma u ovom delu Srbije”, rekao je Peruničić.

Boban Janković se ispred grada Mionica zahvalio na podršci.

“Ovo je prvi put da u opštini Mionica imamo ovakvu manifestaciju zahvaljujući Sportskom savezu Srbije i Ministarstvu omladine i sporta koji nas prate i podržavaju svih ovih godina. Radili smo na sportskoj infrastrukturi, strategiji razvoja sporta, a prave rezultate tek očekujemo jer je ovo samo temelj. Prvi put nam je u poseti olimpijski šampion, deca i sportisti mogu da se druže sa Davorom Štefanekom, a to je veoma važno, njegova pažnja i podrška, samim tim afirmišemo i nove i buduće sportiste”, rekao je Janković.

Generalni sekretar SSS Goran Marinković pohvalio je opštinu Mionica u organizaciji ovog događaja, što je prema njegovim rečima pravi pogodak imajući u vidu veliki broj dece koja su posetila Sajam. Marinković je dodao da se odavde manifestacija seli u Novi Pazar 26. septembra, nakon čega slede i drugi gradovi: Kruševac, Kraljevo i Vranje, a za kraj će Sajam biti održan i u Beogradu.

Kurir sport FOTO: SSS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track