Punjene rolnice u slaninici: Hrskave, sočne, ukus neponovljiv

Sjajan recept i jedan dobar predlog za ručak. Pileće šnicle punjene sirom, belim lukom i kulenom uvijene u suvu slaninicu daju ovom mesu poseban ukusu koji osvaja na prvi zalogaj.

Petak, 21.09.2018.

11:42

Izvor: bakina kuhinja

Punjene rolnice u slaninici: Hrskave, sočne, ukus neponovljiv

Podeli:

Potrebno je:

1 par pilećih grudi
200-250 gr. suve slanine
100- 150 gr kulena
150 gr. sira feta
začin, so biber
beli luk
kari

Priprema:

Meso iseći na tanke šnicle i izlupati, dodati začina, soli, bibera, karija pa sve dobro izmešati. Izdrobiti sir, dodati izdrobljen beli luk i isitnjen kulen pa sve dobro izmešati.

Na sto stavite listove slanine, preko nje jedno parče izlupanog mesa. Na meso razmažite sir u malo debljem sloju..

Savite stranice mesa i uvite zajedno sa slaninom čineći finu rolnicu.

Ređati u pleh u koji obavezno treba da stavite foliju. Možete dodati krompir da se peče kao prilog. Uključite rernu na 200 stepeni C pa pecite oko 40 min, da lepo požuti.

Izvor i foto: Bakina kuhinja

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare