Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:25, 21. 9. 2018.

| Kultura

Za dva dana 5 premijera, reditelji zadovoljni reakcijama publike

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
andro martinovi
Martinović o utiscima i razgovoru sa publikom, foto: B. Antić

Ovogodišnji Leskovački internacionalni festival filmske režije obeležiće brojne filmske projekcije, a publika je u prethodna 2 dana mogla da vidi čak 5 premijera. Prema svedočenjima reditelja čiji su se filmovi prikazivali, odaziv publike, kao i reakcije su pozitivne.

Na repertoaru su premijerno bili prikazani crnogorski film Između dana i noći, hrvatski Lada Kamenski, slovenački Slovenija, Australija, sutra ceo svet i makedonski filmovi Tajni sastojak i Godina majmuna.

Reditelj filma Između dana i noći Andro Martinović kaže da je zadovoljan odazivom publike, naročito zato što se filmovi paralelno prikazuju u bioskopu i u pozorištu.

Bilo mi je interesantno da se susretnem sa publikom koja priča istim jezikom, jer je film pre toga prikazan u Montrealu, pa je utisak znatno drugačiji. Ovo je zapravo prvo prikazivanje pred, da kažem, domaćom publikom. Zadovoljan sam reakcijama koje sam osetio, a u razgovoru sam čuo i njihove utiske i opažanja i moram reći da sam veoma zadovoljan - kaže Martinović.

Ovaj film inače, kaže Martinović, donosi priču o ocu i sinu u 3 vremenska razdobllja, a u svakoj će preispitiviati sopstvenu egzistenciju. Gjorče Stavreski I makedonski autori zadovoljni reakcijama, foto: B. Antić

Da su reakcije publike dobre potvrio je i autor makedonskog filma Tajni sastojak Gjorče Stavreski, čiji je film takođe u Leskovcu imao premijerno prikazivanje za Srbiju.

Odlično je prošao film, reakcija publike je bila sjajna. Dobili smo baš veliki aplauz i ja sam prezadovoljan. Celokupna atmosfera na festivalu je dobra, lepo nam je ovde - kaže Stavreski.

Publika je osim ovih premijera, prethodnih dana mogla da pogleda slovenački film Osnove ubijanja, film Lazara Bodrože Ederlezi rising, film hrvatskog reditelja Nevia Marasovića Comic sans. Osim ovih, na repertoaru su bili i filmovi studenata iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Makedonije.


Večeras još 3 premijere

U petak, 21. septembra, u bioskopskoj sali Leskovačkog kulturnog centra i Narodnom pozorištu, Leskovčani će moći da pogledaju još 3 premijere.

Napeti triler o pogrešnim odlukama i ženi koja pronalazi svoje mesto u svetu krojenom po meri muškaraca, slovenačkog autora Janeza Burgera Ivan, na repertoaru je od 19:15 u LKC-u.

Od 21:15 publika može pogledati slovenačko-hrvatsku koprodukciju Rudar, rediteljke Hane Slak.

Nakon ovih premijera, u Leskovačkom kulturnom centru, od 23 sata biće prikazani filmovi studenata iz Slovenije i Hrvatske.

U Narodnom pozorišu od 19 sati prikazivaće se film Jasmina Durakovića iz Bosne i Hercegovine Poslednja barijera, a priča prati nemačkog novinara i snimatelja koji rade dokumentarnu reportažu u trenucima najvećeg talasa izbeglica iz Sirije u Evropu.

Od 21 sat posetioci će moći da pogledaju film srpskog reditelja Dejana Zečevića Izgrednici.

Cena pojedinačne ulaznice je 200 dinara i može se kupiti na biletarnicama Leskovačkog kulturnog centra i Narodnog pozorišta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: