Prijepoljska FAP Livnica dobila novog vlasnika

A.Rovčanin

20. 09. 2018. u 17:02

Privrednik Đorđe Ljujić, vlasnik preduzeća “Jela star” iz Prijepolja, kupio je u četvrtak FAP Livnicu sa nadogradnjom za dva miliona evra

Пријепољска ФАП Ливница добила новог власника

Fap livnica sa nadogradnjom dobila novog vlasnika/A.Rovčanin

Privrednik Đorđe Ljujić, vlasnik preduzeća “Jela star” iz Prijepolja, kupio je u četvrtak FAP Livnicu sa nadogradnjom za dva miliona evra. Planovi novog vlasnika su ponovno pokretanje proizvodnje i postavljanje firme na zdrave noge.


- Linija za lamelirane grede i bindera, već je stigla i vrlo brzo krećemo njenim postavljanjem i sa radom. U planu je zapošljavanje radnika i ponovno pokretanje ovog industrijskog giganta - kazao je medijima Ljujić.


Inače, na predlog Ministarstvo privrede zbog trajne nesposobnosti preuzeća za plaćanjem nastalih obaveza, Privredni sud u Užicu doneo je početko 2017. godine Rešenje o otvaranju stečajnog postupka nad prijepoljskom Livnicom sa nadgradnjom, zavisnim preduzećem FAP korporacije.



Na spisku najvećih poreskih dužnika koje je Poreska uprava objavila početkom 2018. godine među pravnim licima koja su u stečaju, a koja nisu izmirila svoje poreske obaveze našla se i FAP Livnica sa nadgradnjom, sa oko 747 miliona dinara poreskog duga.






Pratite nas i putem iOS i android aplikacije