Uhapšen dečak koji je stavljao šivaće igle u jagode u Australiji

Dečak osumnjičen za stavljanje šivaćih igala u jagode uhapšen je u Australiji.
Uhapšen dečak koji je stavljao šivaće igle u jagode u Australiji
Foto: Pixabay
Dečak je priznao da je stavio igle u jagode, a kao razlog je naveo - šalu. Nije poznato koliko ima godina.
 
Iako vlasti za ovakav zločin propisuju kaznu zatvora do 10 godina, dečak je maloletan pa će se suočiti s mnogo blažom kaznom. Međutim, premijer Skot Morison misli drugačije. 
 
"Svako može da ide po prodavnicama, zabada igle u voće i pravi se da je to nekakva šala. Takvo ponašanje je bezobzirno i kažnjavaćemo ga do 10 godina zatvora", najavio je premijer. 
 
Podsetimo, potrošači širom Australije prijavili su pronalazak igala u jagodama. Vlasti su pokrenule istragu, a ministar zdravstva Greg Hant je nadležnim organima za ispitivanje kvaliteta hrane naložio istragu incidenata prijavljenih u šest od osam australijskih saveznih država i teritorija. 
 
Do sada je najmanje jedna osoba hospitalizovana nakon što je pojela jagodu koja je u sebi imala iglu, a premijer Australije ranije je izjavio da ova sabotaža predstavlja teroristički čin.
  • Zoolok

    19.09.2018 18:34
    Pera pokidao komentar.
  • Pera

    19.09.2018 15:10
    Zakon je napravljen da izvrsitelj moze da izvrsi naplatu od nesavesnog duznika koji izbegava prijem pismena i nece da plati dug. Posledica je da zbog takvih pravila, savestan korisnik usluga nema mogucnost da ospori dug pogotovo ako je u pitanju placena usluga a dug postoji zbog greske u evidenciji.
    Mozda da i ostane ovakvo resenja ali da kazne i nadoknade za preduzeca i izvrsitelje koji naplacuju nepostojeci dug budu astronomske. Recimo nadoknada za pokusaj izvrsenja nepostojeceg duga korisniku bude recimo milion dinara i onda bi izvrsitelji i i preduzeca savesnije radili.
    Isto tako nema smisla pokretati postupak prinudne naplate za dugove manje od 5000 dinara ili ako je u pitanju pretplata ili mala mesecna nadoknada za manje od tri neplacene mesecne nadoknade. Do da tri meseca obracunavati korisniku zateznu kamatu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet