Biznis Privreda
Da li je ovo NOVI FIJAT koji ćemo praviti u Srbiji?

Da li je ovo NOVI FIJAT koji ćemo praviti u Srbiji?

Prema nezvaničnim informacijama italijanskih medija, kompanija "Fijat Krajsler automobili" planira da napravi zaokret u svojoj paleti vozila. Izvesno je da u proizvodnju uvodi dva nova SUV modela, jedan manji i jedan veći, kao i automobil koji bi nasledio "grande punta", kome ističe rok, pošto je u prodaji već 13 godina.

Novi Fijat Foto: fiatgroupworld / RAS Srbija
Novi Fijat

Odluka menadžmenta iz Torina je da u Kragujevcu pravi novi model, jedan od buduća tri torinska aduta.

O novom modelu iz Kragujevca duže vreme pišu i spekulišu ponajviše italijanski mediji, koji podsećaju da su država, koja je manjinski vlasnik fabrike u našoj zemlji, i sindikati, pozvali čelnike "Fijata" na razgovore o daljoj sudbini proizvodnje u Srbiji, prenosi Politika. Prema njihovim navodima, u tim razgovorima trebalo bi da bude razmotreno i pitanje novog modela. Ne da li će ga biti, nego koji bi se proizvodio u Šumadiji.

Specijalizovani auto-portali utrkuju se ko će prvi da "provali" novi model "Fijata", koji bi mogao da se sklapa u Kragujevcu. Da li će to biti naslednik "grande punta", baziran na X6H platformi koju koristi "argo", brazilska verzija "punta"?

Čak i kako bi trebalo da se zove, a radna verzija imena bila je "primo". Ta namera datira iz prvog dela ove godine, dok je na čelu još bio čuveni Serđo Markione, prenosi Politika.