Najnovije vesti
Vesti Društvo
MALI HEROJ Dečak rođen pre šest godina sa samo 470 grama prebrodio još jednu tešku operaciju

MALI HEROJ Dečak rođen pre šest godina sa samo 470 grama prebrodio još jednu tešku operaciju

Vuk Grujičić, dečak koji se pre šest godina rodio sa samo 470 grama, uspešno je prebrodio još jednu u nizu teških operaciju i trenutno se oporavlja.

Vuk Grujicic, rodjen sa 470 grama_07032018_ras foto Stevan Rankovic024 Foto: Stevan Ranković / RAS Srbija
Vuk Grujicic, rodjen sa 470 grama_07032018_ras foto Stevan Rankovic024

- Doktorka je uspešno odradila zamenu vp šanta na hidrocefalusu, kao i još jednu intervenciju na jednom testisu - kaže za "Blic" tata malog Vuka, Stojan Grujičić i dodao je da ovo šesta operacija koju je mali heroj imao.

Trenutno se oporavljamo, ovih dana skoro da uopšte nismo spavali, priča Stojan i dodaje da ih čeka još dosta rada i truda.

- Krajem godine trebalo bi da idemo u Nemačku da Vuk radi neke vežbice pokreta, koje mu prijaju i što je najvažnije nakon kojih se vidi napredak, a sada ćemo da se mazimo i punimo baterije za dalje - kaže tata ovog velikog borca.

Takođe, Vukova mama je na svom Tviter profilu podelila sliku tate i malog Vuka kako zagrljeni spavaju nakon teške operacije.

Vuk je rođen 25. maja 2012. godine u GAK Višegradska. Do prevremenog rođenja došlo je greškom lekara, jer je doktorka koja je vodila trudnoću majci Aleksandri na poslednjem pregledu previdela da joj kaže da je otvorena tri prsta i da joj je plodova voda zamućena.

Tako se rodio Vuk, veličine tatinog dlana, sa spojenim prstićima, krvarenjima na mozgu, problemima na plućima i ocenom - nula. Usledile su komplikovane operacije glave, mozga, želuca i jednjaka, četiri laserske operacije očiju...

Vuk je sve to, zajedno sa roditlejima, stoički podneo, i sada se cela Srbija raduje njegovom uspehu.

Kako možete da pomognete

Nedavno su zbog skupih troškova, lekova, suplemenata za koje daju i više od 100.000 dinara i stalnog prevoza roditelji malog Vuka otvorili račun za pomoć.

Svako ko je voljan može da im pomogne tako što će uplatiti novac na jedan od ova dva računa. Dinarski u Rajfajzen banci: 265-4877320-12 i devizni u istoj banci: RS35265090000000004722 sa šifrom deviznog plaćanja 767, a sve pod svrhom primanja: donacija.