FOTO: Ukraden deo spomenika vojnicima iz Prvog svetskog rata na Kalemegdanu

Spomen obeležje ruskim i srpskim vojnicima iz Prvog svetskog rata na Kalamegdanu oskrnavljen je.
FOTO: Ukraden deo spomenika vojnicima iz Prvog svetskog rata na Kalemegdanu
Foto: 021
Ukradena je bronzana bista Svetog Đorđa.
 
Spomenik je svečano otkriven pre četiri godine u prisustvu brojnih visokih zvaničnika Srbije i Rusije, a oskrnavljen je tokom vikenda. Da na spomeniku fali bista primetili su posetioci Kalemegdana i o tome alarmirali nadležne službe.
 
U Javnom preduzeću "Beogradska tvrđava" kažu za "Blic" da je policija obaveštena i čeka se da se izvrši uviđaj". Prema pisanju tog lista veruje se da u pitanju nije vandalizam već "spomenik mafija", jer je kao i u nebrojeno puta do sada ukraden bronzani deo spomenika.
 
  • Vojvodina Republika

    18.09.2018 10:06
    Pa odavno su razbucali i spomenik na Iriškom vencu pa nikom ništa. Nadležne službe se ne "alarmiraju" kada je reč o krađi iz Vojvodine.
  • konsterniran

    18.09.2018 08:29
    Ima tu da se pretopi dosta

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija