Država će vilu Jovanke Broz prodati ili dati u zakup

Država ne može da izdvoji dva i po miliona evra za renoviranje vile na Dedinju u kojoj je živela Jovanka Broz, zbog čega će ta vila uskoro biti ili ponuđena na prodaju ili data u zakup nekome ko želi da uloži novac u njeno renoviranje, izjavio je za "Novosti" direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić.
Država će vilu Jovanke Broz prodati ili dati u zakup
Foto: Pixabay
"Moguće je da neko uzme vilu u zakup na duži period, koji bi opravdao tolika investiciona ulaganja, a da mu se to što je uložio odbija od zakupnine, do polovine vrednosti nekretnine", kazao je Vorkapić.
 
On je kazao da je država kao vlasnik slobodna da radi sa vilom na Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića 75 ono što misli da je najsvrsishodnije.
 
"Postoji nekoliko zemalja koje traže baš ovakve objekte za potrebe svojih diplomatsko-konzularnih predstavništava, bilo u zakup, bilo da ih kupe", kazao je on.
 
Nekadašnji dom Jovanke Broz u nadležnosti je Uprave za zajedničke poslove republičkih organa, koja brine o tekućem održavanju i fizičko-tehničkom obezbeđenju, pišu "Novosti". Kuća je bila zaključana, kako navode, od smrti Jovanke Broz 2013. godine do ove godine, dok je trajao ostavinski postupak.
 
List navodi da su njene lične stvari - nakit, odeća, fotografije, ulja na platnu, kao i državni nameštaj i umetnine uskladištene na drugom mestu kako ne bi propadale.
 
"Kuća od 750 kvadratnih metara, prekoputa Belog dvora, u izuzetno je lošem stanju", piše list.
  • berolina

    18.09.2018 11:14
    pravi vlasnici
    postoje...samo NIKO ne zeli ZNA kosu i sta su bili pravi vlasnici!
    w.
  • miloš

    18.09.2018 10:05
    da li vila ima naslednika predratnog vlasnika? Po zakonu o restituciji trebalo bi valjda da bude vraćena...
  • ex Pezos

    18.09.2018 08:16
    ako
    Ako se nadje "pravi" buduci stanar , mozda se i izburgijaju pare odnekud .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.