Barsa i Rabio – saga se nastavlja u januaru

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.09.18. | 18:37

Idemo opet...

Celo leto Barselona je obletala oko Pariza u nadi da će uspeti da ulovi Adrijena Rabioa. Direktori Erik Abidal i Pep Segura čak su i bili na Parku prinčeva s namerom da postignu dogovor za transfer i završe posao ekspresno. Nije išlo.

Prvi čovek PSŽ Naser Al Kelaifi odbio je sve moguće opcije da razgovara sa ljudima iz Barselone posle velike prašine koja se podigla zbog vratolomne kupovine Nejmara prošlog leta i optužbi iz Katalonije o nečasnim radnjama u tom poslu.

Izabrane vesti

PSŽ je imao ideju da sa francuskim vezistom produži ugovor i tako smiri uzavrele strasti, ali dosad nikakvog pomaka u pozitivnom smeru nije bilo. Adrijenova majka, ujedno i agent, zapela je da za svog sina izvuče platu od 600.000 evra mesečno, PSŽ to ne želi da plati... Barselona želi, ali nije uspela da nađe zajednički jezik.

Kroz samo tri meseca ta situacija promeniće se drastično. Naime, kako Rabiou ističe ugovor na kraju sezone, on će već u januaru biti u mogućnosti da pregovara sa novim poslodavcima, bez saglasnosti PSŽ. To Barselona želi da iskoristi i Rabioa veže jakim ugovorom. Čak i većim od tih 7.000.000 evra godišnje, koliko se tražilo letos. Jer, konkurencija za njegov potpis je ogromna. Juventus, Mančester Siti, Totenhem... Svi žele Rabioa, a navodno je njegova majka čak razgovarala i sa Pepom Gvardiolom o mogućem odlasku na Ostrvo.

Tu se PSŽ nalazi u lošoj poziciji. Kako pregovori ne idu željenim tokom, klub ima opciju da Rabioa proda već u januaru i tako zaradi bar nešto novca za njega. Ili, da čeka do kraja sezone, u nadi da će Rabio promeniti mišljenje i odlučiti da ostane na Parku prinčeva. Zasad je PSŽ u lošoj poziciji, iako Tomas Tuhel saleće Rabioa i priča mu da ostane.  

Saga se nastavlja...

Foto: Action Images


tagovi

Adrijen RabioZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara