BADŽIN SIN OPLJAČKAO I BIVŠEG MUŽA MIRE ŠKORIĆ? Nije ostavio nijedan trag, ali jeste JASAN POTPIS!
Foto: Nebojša Mandić, Ana Paunković, Aleksandar Cile Jovanović

proširena istraga o pljačkama poznatih

BADŽIN SIN OPLJAČKAO I BIVŠEG MUŽA MIRE ŠKORIĆ? Nije ostavio nijedan trag, ali jeste JASAN POTPIS!

Crna Hronika -

Vojislav Stojičić dovodi se u vezu sa provalom u stan Vase Jeremića, nekadašnjeg supruga pevačice.

Vojislav Stojičić (38), sin ubijenog policijskog generala Radovana Stojičića Badže, koji je uhapšen zbog sumnje da je 8. marta opljačkao kuću direktora „Granda“ Saše Popovića i iz nje izneo sef s nakitom vrednim 100.000 evra, dovodi se u vezu i s pljačkom stana Vase Jeremića, poznatog hirurga.

foto: Ana Paunković

Prema nezvaničnim informacijama, u stan u kom hirurg živi sa suprugom Bojanom Bajrušević na Vračaru lopov je ušao preko terase susedne zgrade. Iz penthausa, kao i iz kuće Saše Popovića, navodno je odneo ceo sef, koji je iščupao iz zida.

Tako se proširila istraga o pljačkama poznatih u kojima su navodno učestvovali Stojičić i njegova ekipa.

Hirurg tipovan

- Hirurgu i njegovoj supruzi Bojani Bajrušević pljačkaši su odneli sav nakit i novac. Za razbojnicima se i dalje traga, ali postoje određeni tragovi koji ukazuju da iza ove pljačke, kao i iza pljačke kuća Saše Popovića i Žike Jakšića, stoji ekipa u kojoj je Stojičić - kaže izvor upućen u istragu.

Poharani... Žika Jakšić i Saša Popović
Poharani... Žika Jakšić i Saša Popovićfoto: Dado Đilas, Dragan Kadić

Sumnja se da je pljačka bila tipovana i da je onaj koji ju je počinio tačno znao kako funkcioniše sistem obezbeđenja zgrade, koja je pokrivena kamerama.

- Tokom ove pljačke izvedeno je ono što ne bi pošlo za rukom ni vrhunskim akrobatama. Pljačkaš je upao u penthaus preko terase susedne zgrade. Praktično je preskočio ambis duži od metar i upao u stan. Lopov sef nije otvorio, već ga je celog iščupao iz zida i bacio u unutrašnje dvorište zgrade, gde ga je verovatno čekao saučesnik - kaže naš sagovornik i dodaje da ovu tehniku krađe, kada se vadi ceo sef, kao i u slučaju pljačke Saše Popovića, zna malo lopova - kaže naš sagovornik.

Bez DNK traga

Interesantno je, prema njegovim rečima, i to da lopov nije ostavio svoj otisak niti DNK. Zbog toga uključeni u istragu veruju da je baš Stojičić lopov koji je ojadio hirurga.

- Zbog tehnike pljačkanja Stojičić se smatra jednim od najvisprenijih pljačkaša u zemlji, a sumnja se da stoji iza nekoliko pljački u prestonici iza kojih nije ostajao trag. Sve je bilo čisto, osim u Popovićevoj kući - preneo je navode izvora iz policije dnevnik Ekspres.

Bivša i sadašnja žena... Doktor Vasa Jeremić, Mira Škorić i Bojana Bajrušević
Bivša i sadašnja žena... Doktor Vasa Jeremić, Mira Škorić i Bojana Bajruševićfoto: Nebojša Mandić, Damir Dervišagić, Aleksandar Jovanović Cile

Inače, poznati hirurg je pre braka s Bojanom Bajrušević bio u braku s pevačicom Mirom Škorić. Posle razvoda od pevačice, oženio se Bojanom Bajrušević, udovicom ubijenog Vladimira Kovačevića Trefa. Bojani se pred Specijalnim sudom u Beogradu sudi zbog sumnje da je bila deo kriminalne grupe koja je švercovala cigarete od 1996. do 2001.

Miloševićev drug

Interesantno je da se pred istim sudom za šverc cigareta sudilo i ubijenom generalu Radovanu Stojičiću i njegovom rođenom bratu, ali i da je njegov sin devedesetih bio dobar drug s Markom Miloševićem, sinom Slobodana Miloševića.

Stari drugari... Vlada Kovačević Tref i Marko Milošević
Stari drugari... Vlada Kovačević Tref i Marko Miloševićfoto: Profimedia, Printscreen

- Bivši suprug Bojane Bajrušević Vlada Tref bio je prijatelj Marka Miloševića, baš kao i Vojislav Stojičić - dodaje sagovornik iz istrage.

Radovan Stojičić devedesetih je bio načelnik Resora javne bezbednosti i zamenik ministra policije, a ubijen je 1997. u restoranu „Mama mija“, i to naočigled sina. Inače, policija proverava i da li Vojislav stoji iza pljački još desetak kuća. On je, podsetimo, i 2010. hapšen zbog istog krivičnog dela.

foto: Ana Paunković, EPA

Odbrana

SVE MI JE NAMEŠTENO ZBOG OCA

Sin ubijenog policijskog generala, kako je Kurir pisao, na saslušanju je tvrdio da nije pljačkaš i da mu je sve namešteno.

- Nisam opljačkao kuću Saše Popovića, policija mi je namestila hapšenje i podmetnula dokaze zbog mog oca. On je bio general policije i mene kao njegovog sina prošlost prati i pratiće me, ali ne znam tačno iz kog razloga mi to rade. Imam poznanike i prijatelje u policiji, znao sam da sam pod nadzorom i pazio sam šta radim. Tvrdim da je DNK koji je nađen na ključu za ormar podmetnut, jer kako bi inače bio pronađen tek pre nekoliko dana - rekao je, navodno, na saslušanju Vojislav Stojičić.

Mumija

MASKIRAN OD GLAVE DO PETE DOK JE PLJAČKAO

Vojislav Stojičić u pljačke je, kako veruje policija, išao maskiran od glave do pete. Obavijen specijalnim platnom, ostavljao je samo prorez za oči. Strogo je vodio računa da za sobom ne ostavi dokaz, ali i da ga niko, ukoliko ga snime sigurnosne kamere, ne prepozna. Tokom pljačke vlasnika „Granda“ Saše Popovića napravio fatalnu grešku i ostavio DNK na sefu koji je pronađen u obližnjoj šumi, a taj trag je doveo do Stojičića.Uprkos dokazu o njegovoj krivici, Stojičić je kategorički negirtao da ima bilo kakve veze sa pljačkom direktora Granda.

foto: Kurir

Čitajte u Kuriru - dodatak RIJALITI!

Luna Đogani ušla je u rijaliti „Zadruga“ pod stresom i u strahu je da će joj biti naneto veliko zlo. Kako saznajemo, pred sam ulazak u Pinkov šou mlada blogerka je dobila preteću poruku u kojoj stoji da će u javnost biti pušten njen navodni pornić sa sinom jednog biznismena.

foto: Kurir

Čitajte u dodatku Rijatilija Zadruga 2!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja