Nemci dobili izgubljeno protiv Izraela i to posle produžetka! Kakav meč i trijumf Pancera “za Srbiju”

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.09.18. | 20:14

Potpuno luda utakmica sa dosta sumnjivih sudijskih odluka

Kakav meč! Prvo smo danas gledali kako Grci dobijaju Gruziju uz zvuk sirene, a sada smo videli na delu Nemačku, koja se volšebno provukla protiv Izraela i slavila posle produžetka s 112:98.

Bili su Panceri u izgubljenoj situaciji. Čak je sudija svirao kraj, ali se onda ispostavilo da je pre toga bio faul. Nemačka je dobila šansu da sa dvojkom ode u produžetak i to je učinila posle alej-upa Denisa Šredera i Maksimilijana Klebera.

Izabrane vesti

Kasnije u produžetku Izrael nije imao šanse. Nemačka je izborila plasman na Svetsko prvenstvo.

Bio je to meč u kom je Izrael na početku treće deonice imao 23 poena prednosti, a onda je Nemačka došla u situaciju da tokom četvrte četvrtine povede sedam razlike! I ni to nije bilo dovoljno domaćem timu koji je sve prokockao lošim dodavanjem, pa promašenim slobodnim bacanjem Šredera posle kog je Izrael sve okrenuo u samoj završnici.

Viđena je i jedna sporna situacija na osam sekundi pre kraja, a sudije su dale loptu Izraelu. Sigurno će Nemci biti veoma nezadovoljni suđenjem na ovom duelu uprkos pobedi.

Najefikasniji u redovima Nemačke bio je Denis Šreder sa 30 poena. Robin Bencing je dodao 22. Kod Izraela je najbolji bio Džejk Koen sa 23, dok je Tamir Blat dodao 16, a Itaj Segev i Nimrod Levi po 14 poena.

Potpuno lud meč. I ovaj rezultat, kao i pobeda Grčke danas, idu na ruku reprezentaciji Srbije.

FIBA KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO

Gruzija - Grčka 85:86
Rusija - Bugarska 77:73
Francuska - Finska 83:67
Nemačka - Izrael 112:98
20.00: BiH - Češka
20.15: Srbija - Estonija

Foto: FIBA


tagovi

košarkaška reprezentacija Nemačkekošarkaška reprezentacija Izraela

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara