Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:54, 16. 9. 2018.

| Ekonomija

Radiologija Vojne bolnice opremljena novim aparatima

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Aparat Radiologija
Aparati za preciznu dijagnostiku stigli na Radiologiju Vojne Bolnice; Foto: Ministarstvo odbrane

Na savremenim radiodijagnostičkim uređajima, kako je rečeno, ubuduće će se pregledati pacijenti u niškoj Vojnoj bolnici, jer su ovi aparati od sada inventar te ustanove. Nova oprema koštala je 51 milion dinara.

Četiri nova aparata smeštena su na rekonstruisano Odeljenje radiologije, a lekari ove ustanove su istakli da će oni štedeti vreme, materijale, a poboljšati kvalitet zdravstvene usluge i preciznost dijagnostike. Ističu i da imaju kadrove koji su stručni za rad na novim najsavremenijim uređajima.

Postoji više benefita digitalizacije - osim kvaliteta i komfora postiže se veća efikasnost prilikom rada, kao i ušteda na materijalu i svakako su i pacijenti i medicinsko osoblje veoma zadovoljni - rekao je radiolog Milorad Pejčić.

Upravnik Vojne bolnice Jovica Stanojković najavio je nastavak opremanja ove ustanove. Stanojković je kazao da je u planu izgradnja urgentno-prijemnog bloka.

U planu je da se izradi idejni projekat za izgradnju urgentno-prijemnog bloka, kao i njegovo opremanje. Vojna bolnica Niš će u narednom periodu imati mogućnosti da pruža veći broj zdravstvenih usluga i da osavremeni svoj rad, a sve to na obostrano zadovoljstvo i vojnih i civilnih osiguranika koji se ovde leče - rekao je Stanojković.


Vulin: U Vojnu bolnicu uloženo milion evra

Ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je došao na otvaranje rekonstruisane i opremljene Radiologije, rekao da je u Vojnu bolnicu Niš u proteklih godinu dana uloženo milion evra. Aparat Radiologija Ministar Vulin kaže da je u Vojnu bolnicu uloženo milion evra; Foto: Ministarstvo odbrane

Svako onaj ko uđe u Vojsku Srbije i svoj život veže za odbranu zemlje mora da zna da je u sistemu koji će brinuti o njemu i njegovoj porodici od početka do kraja. Od uniforme, naoružanja, do najbolje moguće zdravstvene zaštite - rekao je Vulin.

Podsetimo, opremanje Hirurgije u Vojnoj bolnici završeno je u maju, što je koštalo 13 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Topalovic

    13:37 // 18. 9. 2018.

    Sta rade sa starim aparatima?Da ne idu za Kosovo?

  • Mara

    21:33 // 16. 9. 2018.

    Svaka čast pohvala za sav vojni kadar u Vojnoj Niš

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: