Ova 3 faktora čine vezu zdravom

by | septembar 16, 2018

Šta je to potrebno za zdrav odnos u vezi? Mnogi bi jednostavno odgovorili ljubav, ali zdrava veza podrazumeva mnogo više truda i ulaganja. 

Verovatno ste svesni da u svakom odnosu povremeno dolazi do problema, ali iz načina na koji rešavate problem, možete shvatiti mnogo toga o svojoj vezi.

Zdravu vezu izgradiće zreli i odgovorni ljudi, koji nemaju ni vremena za polovične odnose i trzavice. Postoje navike, oblici ponašanja i različite vrste kompromisa, koji dovode do veze, koja će prerasti u ljubav i  poštovanje do kraja života.

Parovi u zdravim vezama:

1. Pokazuju interesovanje jedno za drugo

Parovi koji imaju zdrav odnos, od samog početka veze interesuju se za svaki aspekt  života osobe sa kojom su. Da biste mogli da razumete jedno drugo, morate upoznati svog partnera u potpunosti i razumeti način njegovog razmišljanja.

2. Uzajamno se poštuju i prihvataju jedno drugo

Od samog početka uviđate partnerove mane, kao i on vaše. Osobe koje su u zdravoj vezi prihvatile su te mane, kao  sastavni deo partnerove ličnosti. Prihvatiti i poštovati voljenu osobu znači dopustiti joj da bude ono što jeste, jer smo je upravo zbog toga zavoleli. Bitno je i da poštujete mišljenje svog partnera, jer se ono neće uvek poklapati sa vašim, ali vi ne bi trebalo da osporavate već da prihvatite njegov stav.

Pročitajte i…Da li je on samo vaš partner ili je i vaš najbolji prijatelj?

3. Pružaju nežnost i pažnju jedno drugom

Nežnost i pažnja veoma su bitna stavka u svakoj vezi. Osobe se moraju osećati voljeno i poželjno. Uostalom, nežnost budi leptiriće u stomaku, pa je ovo način da se stalno iznova zaljubljujete u voljenu osobu.

4. Strpljivo rešavaju svaki problem

Razgovorom, dobrim  argumentima i zajedničkim trudom, parovi u zdravim vezama, uspevaju da izađu na kraj sa svim problemima. Oni takođe umeju da se kontrolišu, kako u afektu ne bi povredili voljenu osobu i bez problema kažu izvini.

Ključ svakog zdravog odnosa su uzajamni trud, ljubav i poštovanje, a ako imate ova tri esencijalna činioca, vaša je ljubav stabilna i pronašli ste svoju srodnu dušu, za ceo život.

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Foto: Thinkstock

Tagovi:

top