Lončar: Nije podnet zahtev za lečenje malog Dušana, poziv roditeljima bolesne dece da se jave

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je za RTS da je Dušan Todorović, koji boluje od agresivnog oblika tumora, stigao u Barselonu i da počinje sa lečenjem.
Lončar je za RTS rekao da je država Srbija dala garancije za lečenje Dušana u Barseloni.
 
"Dušan je stigao u bolnicu. Na aerodromu su ga dočekali iz naše ambasade. Javio se otac, na sigurnom su, Dušan je dobro podneo put, kreće borba, svi moramo pozitivno da razmišljamo. Dušan je naše dete, svih nas, ovo je primer da se ujedinila cela Srbija, ne pravimo nikakvu razliku, želimo da pomognemo svima", naveo je Lončar.
 
Dušan Todorović je četvorogodišnjak iz Kušiljeva, kod Svilajnca, koji boluje od tumora neoblastom. Pojavile su mu se recidivne promene, zbog kojih je hitno morao da ode na lečenje. Tokom proteklih dana prikupljena su sredstva za nastavak lečenja u Barseloni.
 
Ministar Lončar je naveo država ranije nije mogla da pomogne Dušanu u lečenju jer, kako kaže, nije postojao zahtev roditelja.
 
"Država je u mogućnosti da pomogne, imamo dovoljno novca u budžetu, samo molim roditelje da podnesu zahteve, jer mi ne možemo van procedure da uzimamo novac – postoji procedura koja se mora poštovati, postoji komisija koja to mora da verifikuje", rekao je Lončar.
 
Navodi da su Vlade Srbije i predsednik Aleksandar Vučić odlučili da se za pet pacijenata koji čekaju lečenje uplati 250.000 evra. Poziva roditelje bolesne dece da podnesu zahtev za pomoć jer, kako kaže, država može da pomogne ali postoje procedure koje se moraju poštovati.
 
Osnivač i predsednik Upravnog odbora Fondacije "Podrži život" Sergej Trifunović uputio je u subotu molbu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.
 
"Molim gospodina Aleksandra Vučića da te novce, što je navodno država odvojila kad smo prikupili potreban iznos, uplati na naš račun, jer imamo još petoro dece na čekanju. Nadam se da neće izneveriti", napisao je Trifunović povodom prikupljana novca za odlazak četvorogodišnjeg Dušana Todorovića na lečenje u inostranstvo.
  • Bob

    16.09.2018 12:25
    Tipicno ponasnje sns kadrova naivni I neupuceni a sve drze u rukama bljak
  • dr život

    16.09.2018 12:17
    Nama naš prepodobni ministar poručuje da država hoće i može ali neodgovorni roditelji bolesne dece bi sve mimo procedure. Gde je kraj uvredama?
  • X

    16.09.2018 12:09
    Министре!
    Пацијенти нису дужни да знају процедуре!
    Ваши здравствени радницима морају да им објасне!
    Мени нису, па је комисија донела одлуку да ми је боловање оправдано али неће бити надокнађено... И ником ништа,

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.