Mihajlović: Modernizacija železnice je prioritet 1Foto: MGSI

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović čestitala je danas Dan železničara Srbije svim zaposlenima u železnici i poručila da je, posle više od pola veka, modernizacija železnice ponovo prioritet za Vladu Srbije i najvažniji zadatak u razvoju infrastrukture.

Mihajlovićeva je istakla da Srbija svoje projekte na železnici radi sa partnerima iz celog sveta – iz Evrope, Kine, Rusije, Kuvajta i najboljim kompanijama koje donose nova znanja i nove tehnologije.

Razvoj železnice znači napredak, snažniju privredu i bolju povezanost sa susedima i zato je on neraskidivo povezan sa razvojem Srbije, poručila je Mihajlovićeva.

Ona je navela da su u prethodne četiri godine rekonstruisana i modernizovana 223 kilometra pruga, završena je prva faza izgradnje stanice u Prokopu, izgrađen novi Žeželjev most u Novom Sadu i obezbeđena nova ulaganja u modernizaciju i rekonstrukciju pruga na železničkom Koridoru 10, vredna više od dve milijarde evra.

U narednom periodu, pored izgradnje brze pruge Beograd-Budimpešta, predstoji i rekonstrukcija ostalih deonica železničkog Koridora 10, pre svega na deonici Niš -Dimitrovgrad, kao i nastavak obnove barske pruge, rekla je Mihajlovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari