Najnovije vesti
Vesti Društvo
Otvoreni Dani berbe grožđa u Vršcu

Otvoreni Dani berbe grožđa u Vršcu

U Vršcu je večeras počeo 61. Grožđebal, koji je otvorio pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević, uz poruku da je važno da Srbija i Vojvodina sačuvaju svoju tradiciju, običaje i kulturno nasleđe.

Vršac, Dani grožđa, foto promo Foto: Promo
Vršac, Dani grožđa, foto promo

Radojević je zajedno sa gradonačelnicom Vršca Draganom Mitrović najpre obišao čuvenu vinsku ulicu, gde je posetio izložbene štandove sa vinima, koja su proizvedena u malim porodičnim kompanijama, saopštila je Pokrajinska vlada.

Nakon šetnje glavnom ulicom i razgovora sa vinarima, u obraćanju povodom otvaranja 61. Dana berbe grožđa, na Trgu Svetog Teodora Vršačkog, Radojević je Vrščanima ukazao da je Pokrajinska vlada prepoznala ovu manifestaciju kao turistički potencijal, a vino i vinogradarstvo kao dobar privredni potencijal ovog grada, i ovog regiona.

Istakavši da Vršac zauzima značajno mesto na vinskoj karti, resorni sekretar je naveo da posebne zasluge u tome imaju vinari i vinogradari u Vršcu, koji su se generacijski opredelili da uzgajaju vinovu lozu u ovom kraju.

"Vršac s pravom nosi epitet vinskog grada, jer je u vršačkom vinogorju blizu 2.000 hektara pod vinogradima i ima 14 registrovanih vinarija. Vršac ostvaruje značajan doprinos u vinskoj industriji, koja je poslednjih godina u našoj pokrajini izuzetno napredovala, i oni koji su u ovom poslu zaslužuju da budu konkretno podržani", naglasio je Radojević.

On i gradonačelnica Mitrović istakli su dobru saradnju Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu i Grada Vršca.

"Rezultat ove saradnje predstavlja i potpisivanje ugovora protekle nedelje za izgradnju kanalizacione mreže na Guduričkom putu, ali i na drugim projektima", istakao je Radojević pohvalivši proaktivnu ulogu Grada Vršaca u stvaranju boljih uslova života za svoje građane.

Građani Vršca i posetioci ove tradicionalne manifestacije, imaće priliku da u naredna tri dana koji prate bogat kulturno-umetnički program, u organizaciji Grada Vršca i Turističke organizacije Vršac.