UHAPŠEN KINEZ NASILNIK: Otresao dečaka (12) o asfalt, a onda mu glavu lupao o ogradu

O. M. - Lj. Đ.

14. 09. 2018. u 21:02

Policija privela Lin Jinsonga (37) tri dana nakon incidenta u Doboju. U blizini svoje radnje u Doboju on je pretukao 12-godišnjeg dečaka

УХАПШЕН КИНЕЗ НАСИЛНИК: Отресао дечака (12) о асфалт, а онда му главу лупао о ограду

Kineska radnja ispred koje se dogodio napad, Foto Lj. Đ.

KINESKI državljanin Lin Jinsong (38), koji je pretukao 12-godišnjeg I. P. iz Doboja, uhapšen je po nalogu Okružnog javnog tužilaštva u Doboju.

Njemu se na teret stavlja da je počinio krivično delo nanošenje teških telesnih povreda, za koje je Krivičnim zakonom RS propisana kazna od od jedne do pet godina zatvora. Kinez je osumnjičen da se bez ikakvog povoda obrušio na grupu dečaka koji su se iz škole vraćali kući. Dvanaestogodišnjeg I. P. zgrabio je za ramena i dva puta ga otresao o asfalt, da bi ga potom podigao i glavom mu lupao o metalnu ogradu, što su snimile i nadzorne kamere kineske prodavnice.

Nakon hapšenja, Jinsong je saslušan u Tužilaštvu na čiji predlog mu je Osnovni sud u Doboj odredio mere zabrane napuštanja boravišta i oduzimanja putnih isprava.

- Tužilac je stavio predlog za izricanje mera zabrane prema osumnjičenom, i to napuštanja boravišta, privremeno oduzimanje putne isprave-pasoša i zabrana putovanja, s obzirom na to da postoje okolnosti da bi osumnjičeni mogao otići u inostranstvo i time osujetiti uspešno vođenje krivičnog postupka - rekla je sekretar tužilaštva Slobodanka Lukić.



Ona kaže da je sud taj predlog prihvatio i Jinsong je, uz mere zabrane, pušten da se brani sa slobode.

Ovaj slučaj je uneo uznemirenje među Dobojlije, jer je, prema tvrdnji očevidaca događaja u ponedeljak uveče, dečak brutalno pretučen, kada se sa grupom dečaka vraćao kući iz obližnje škole.

- Sin je išao sa trojicom drugova kada je nasilnik istrčao iz radnje i oborio ga na zemlju, mada on nije ničim nekoga izazvao, niti je bežao i branio se. Pored toga ga je odvukao do metalne ograde, i udarao mu glavom o metalne šipke - prepričao je otac Dragan Prodić tvrdnje dečaka i nekoliko očevidaca tog nemilog događaja.


BILI ISPROVOCIRANI?

RADNICA obližnje ugostiteljske radnje je posvedočila da se umešala i supruga Kineza J. H. (39), te da je drškom metle udarila drugog dečaka, koji je pokušao da odbrani svog druga kojeg je tukao njen suprug.

Prema nezvaničnim informacijama, bračni par se u policiji branio da su bili isprovocirani čestim dobacivanjem đaka kada su prolazili kraj njihove radnje, pa da su im neretko i razbacivali i lomili izloženu robu. O ovom slučaju obaveštena je kineska ambasada u BiH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (29)

Mиле

15.09.2018. 00:37

@Igor - Који си ти монструм самомрзац!Уф, бре...

ZOKI

14.09.2018. 21:22

za nasilje mora svako da odgovara nebitno dali je kinez ili srbin. Nebi trebali da iznosite ime čovjeka u javnost pošto ako mu se sad nešta dasi vi bi trebali da snosite odgovornost za to.

Miroslav

14.09.2018. 21:47

Dozlogrdilo čoveku, nije mogao više da trpi da njega zlostavljaju, a nikog nije briga za njihovo ponašanje - ni roditelje, ni školu, ni državu.

Dejan

14.09.2018. 21:57

Udario mu kinesku popravno vaspitnu, posto roditelji ocigledno neumeju da ga vaspitaju. Nije sigurno taj kinez iz cista mira izasao iz radje da ga tuce. Postoji neki razlog. Ajde sad svi da branimo malog samo zato sto je srbin

Marko

15.09.2018. 08:01

@Dejan - Tvoj komentar nema vezu sa mozgom. Koga je briga da li je mali kriv ili nije!? Verovatno je i kriv i necim je isprovocirao Kineza ali on ima 12 godina! Da li je dvanaestogodisnjak Srbin ili Kinez,apsolutno nije bitno. Bitno je da je neki punoletni siledzija ma koje on nacionalnosti bio,pretukao dete!

Radojko

14.09.2018. 21:58

Ne bi ga kinez istamburao da nije imao razloga.Posto vec roditelji nisu vaspitali dete, a skolama su oduzete sve moci da ih vaspitavaju, Kinez pokazuje kako se to radi u velikim zemljama.Podrska Kinezu.

Ridji

14.09.2018. 22:06

Pa kako nisu pozvali policiju da pregleda te kamere kada su im klinci lomili I razbacivali stvari, drugo sto se nisu obratili policiji tada(mozda jesu)?! Sumnjivo je to sve..

zaliv.net

14.09.2018. 22:20

Ne bi ja da branim nikoga, da policija radi bolje svoj posao do ovih stvari ne bi ni dolazilo. Svi znamo kolikoje dobar deo danasnje omladine nekulturan bezobrazan I neotesan, vaspitanje dolazi od kuce

Mali

14.09.2018. 22:27

Čudni i jadni su ovi ljudi koji pravdaju postupak Kineza a mozda bolesni ako pravdaju opisano nasilje nad 12 godisnjim djetetom. U stvari gade mi se takvi

PreleP

14.09.2018. 22:30

Polako pocinju i rasni sukobi. Sve rase mrze belu i daju sebi slobodu da tuku i ubijaju Srbe pa i srpksu decu. Jos uvek ih je malo, ali ako se ne preseku neke stvari sad, kasnije ce biti kasno. Onda se pripremite na: ubijanja, silovanja, ropstvo i sve bolesti za koje ste culi.

Franc

14.09.2018. 23:08

U ovoj priči je prećutan razlog zbog koga je Kinez izmlatio ovog klinca..Ne treba tako izveštavati.

DJ Slo

14.09.2018. 23:22

Немамо довољно објективних информација, да бисмо знали шта се заиста десило. Али, чињеница је да смо обасути вестима, како малолетници пљачкају, туку, муче, касапе, пале, убијају немоћне људе и пролазе некажњено управо из тог разлога, што су малолетни. Ако на управо поменутим млађима свет остаје, на шта ће спасти овај (некада) витешки народ, који је напунио небо својим душама, а своју, одн. нашу земљу предивним црквама и манастирима?

Posmatrac

14.09.2018. 23:58

Proterivanje iz zemlje po hitnom postupku uz dozivotnu zabranu ulaska u Srbiju. Kofiskovati svu imovinu koju taj kinez ima u Srbiji i izbaciti celu familiju iz Srbije zajedno sa njim. To (i jos gore) bi uradili nekom strancu u Kini. Takvima nema mesta u Srbiji.

Fuj

15.09.2018. 07:01

@Posmatrac - Prijatelju, Doboj je u R. Srpskoj, BiH, pa ga nećeš moći proterati, niti mu koNfiskovati imovinu. Boga mi ni izbaciti celu familiju, a mesta u Srbiji će svakako imati.

Срета

15.09.2018. 05:42

Изгледа да неки мисле да је Добој у Србији.

Rodoljub

15.09.2018. 07:00

Глупости. Клинци су заслужили сигурно, Кинез можда у афекту претерао, али данашња омладина даје себи за право оно што нама никад на памет пало не би. Пустите правосуђе да ради своје. Сигурно да није само Кинез крив.

Rodoljub

15.09.2018. 07:02

залив.нет Па не можете кривити полицију, гласали сте за ово, сада нам Европа којој срлите уништава систем тотално.

KAD PISETE O NECEMU, NAPISITE I RAZLOG INCIDENTA

15.09.2018. 07:29

Nemogu poverovat, da je to kinez samo onako pretukao decaka, nesto se moralo desit, mozda je nesto "maznuo" iz njegove radnje?

Pravdoljub

15.09.2018. 12:40

Vaspitavajte svoju decu da budu ljudi, a ne gangsteri i covekomrsci. Ostavite Kineza na miru, jer on nije dosao u Dboj da se zamera, nego da radi, prezivi i zaradi.

DJ Slo

15.09.2018. 19:08

Одговор за Александра: Ово уопште није тема ове вести. Зар ви мислите да су границе држава постављене онако како би требале бити? Или су можда нацртане и успостављене вољом и силом јачих?

Ceca

15.09.2018. 20:41

Sta god da se desilo nije smeo da ga tuce. Mozda je lud da tako udara dete. Jos je pusten da se brani sa slobode?!