Neizostavne osobine za duboko i iskreno prijateljstvo

by | septembar 14, 2018

Naši najbolji prijatelji, jedan su od razloga zašto volite svoj život. Oni su tu da vam izmame osmehe i unesu smisao u svaki dan, čak i onda kada sumnjate u svet i sebe. Kvalitet naših prijateljstava veoma utiče na kvalitet našeg života, zato budite pažljivi i odlučite se za prave ljude!

Dobre prijatelje karakterišu neke osobine, koje ih čine osobama koje zaslužuju posebno mesto u našem životu.

1. Podudaraju vam se energije

Kada ste se prvi put sreli, vrlo lako ste otpočeli komunikaciju. I od tad, sve je među vama vrlo jednostavno. Uvek se smejete zajedno i znate da je život lep!

2. Imate slična interesovanja

Ako vas interesuju iste stvari, vi ćete se dopunjavati, uvek ćete imati temu za  razgovor i uživaćete u svakom zajedničkom danu.

3. Empatični su

Kada patite, vaši prijatelji saosećaju sa vama i trude se da vam olakšaju bol. Sa druge strane, kada ste jednu životnu etapu  uspešno prevazišli, postali su peskrajno ponosni. Bitno je da znate da ćete u svakom trenutku imati beskrajnu podršku svojih prijatelja, jer je osećaj sigurnosti i pripadnosti dragocen i neprocenjiv!

4. Umeju da saslušaju

Kada vam je teško, jedino što vam treba je da vas neko strpljivo  sasluša. Vašim prijateljima to nikada neće biti problem.

Pročitajte i…Kako upoznati i prihvatiti sebe?

5. Kritični su

Vaši prijatelji vide kada grešite i reći će vam to bez problema. Oni vas najbolje poznaju i pronaći će najbezbolniji način da vam ukažu na grešku i daju vam adekvatan savet.

6. Pouzdani su

Kod njih svaka tajna ostaje na sigurnom! Uz to, drže datu reč, pa sa njima uvek znate na čemu ste.

7. Duhoviti su

Smeh, iskren i od srca smanjuje stres i produžava životni vek. Sa vašim prijateljima uvek se možete nasmejati do suza, što nekoj duhovitoj dosetci, što nekoj životnoj situaciji.

Naravno, da biste privukli osobu koju krase ovakve osobine, ona u vama mora prepoznati isto to. A kada se dve kvalitetne osobe sretnu, pred njima su najbolje price, koje će zajedno ispisati.

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

Foto: Thinkstock

Autor: T. V.

 

Tagovi:

top